avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am cumpărat online un produs (Televizor LED Smart ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am cumpărat online un produs (Televizor LED Smart ...

Seara buna,
Am cumpărat online un produs( Televizor LED Smart SAMSUNG 75U8072, 4K, 189cm) de la ALTEX (11.07.2025, livrare 15.07.2025). Neaflându-mă în țară, l-am despachetat pe 27.07.2025 și am constatat un defect existent de la livrare. Am făcut cererea de retur în termenul de 14 zile prevăzut de regulamentul ALTEX, însă compania a refuzat pe motiv că defectul ar fi produs de mine, depășind și termenul legal de rambursare din OUG 34/2014,refuzul s-a comunica verbal instiintandu-ma ca curierul v-a livra din nou aceelasi produs. Am depus plângere la ANPC . Care sunt șansele reale de soluționare favorabilă?
Mulțumesc,
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 11:59, 14 August 2025
Buna ziua

Asteptati raspunsul ANPC.

Sansele reale depind de defect si de dovezile pe care le aveti. Daca televizorul e spart/zgariat/lovit etc... sansele sunt minime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani produs returnat Veerooniicaa Veerooniicaa Bună ziua. Ma puteți ajuta și pe mine cu recuperarea banilor unui produs cumpărat online și primit defect și spart? Pe scurt, am cumpărat un televizor ... (vezi toată discuția)
Am platit pentru un produs nou si mi-au trimis un produs defect, iar acum nu vor sa imi restituie banii!!!am cumparat un cuptor electric de la altex si l-am primit prin ... mirelasteica mirelasteica Am cumparat un cupltoe electric de la Altex si l-am primit prin curier, acesta avea mari defectiuni geam spart, bara indoita si am cerut returul , ori ... (vezi toată discuția)
Renuntare la cumparare altex - cost retur Buna ziua, Sapt trecuta am cumparat un laptop de pe altex. M-am razgandit si am decis sa il returnez. Am completat un proces verbal de predare-primire si ... (vezi toată discuția)