avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia unica 2019
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia unica 2019

Buna ziua ,sunt pensionar limita varsta cu handicap grav grad 1 si am infiintat o intreprindere familiara .
in anul 2019 am realizat un venit net de 34000 lei .
rog a mi se comunica daca eram obligat la plata cass ,la impozitul pe venit fiind scutit .
multumesc ,
Ultima modificare: Joi, 14 August 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: antananarivo2020 , utilizator 16:07, 15 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CASS îl plătiți, nu sunteți scutit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In 2019 , persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat datora CASS daca obtinea venituri peste plafonul mentionat in lege (12 salarii minime brute, 24.960 lei) , realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere.
multumesc ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit si cass pentru venituri din activitati independente + dividende danmitroi10 danmitroi10 Buna ziua, O persoana fizica obtine venituri din activitati independente de 20.000 lei/an la care se adauga venituri din dividende de 10.000 lei/an (ambele ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap grav,vreau sa deschid o firma. traiantaz traiantaz Buna ziua. M-ar interesa ce avantaje am ca persoana cu handicap daca infiintez o firma? Multumesc. (vezi toată discuția)