avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... La noi sa facut parcare chiar langa trecerea de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

La noi sa facut parcare chiar langa trecerea de pietoni. Legea ...

La noi sa facut parcare chiar langa trecerea de pietoni. Legea spune ca trebuie sa fie 20m liber pentru siguranta. Ce lege a incalcat functionarul cate a aprobat asta? Se poate face o plangere penala sau doar sesizar care nu ajuta la nimic.
Sau este responsabil doar dupa ce sa intamplat un accident? Sau nici atunci?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:13, 18 August 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
mai intai ca e vorba de 25 m, nu 20.
in al doilea rand, reglementarea se refera la oprirea voluntara, pe carosabil.
parcarea e cu totul altceva, reprezentand si locul cu statut diferit.
functionarul de care vorbiti consta de fapt dintr-o suma de functionari cu diferite calificari. la final se emite o HCL.
toate acestea nu scutesc conducatorii auto sa circule cu atentie, iar pietonii si mai ales copiii sa fie prudenti
Ultima modificare: Vineri, 15 August 2025
adriandimitriu, utilizator
Multumesc, dar daca nu ai voie sa opresti acolo onormal ca nu ai voie sa parchez. Apoi putem spune toti am parcat asa ca am voie sa stau acolo?
Daca oprirea e interzis parcarea nu poate deveni legal chiar daca e facut parcare acolo.
Asa ca parcarea este facut ilegal asa se poate face parcarile ilegal unde nu permite legea?
Ultima modificare: Vineri, 15 August 2025
MihaiMunteanu2, utilizator
Mai mult ca sigur nu functionarul public a aprobat asta, ci poliția. Administrația publica, în căutare de spații de parcare suplimentare, când cele normale s-au epuizat, poate cu acordul poliției sa amenajeze astfel de spații care nu respectă in totalitate legea.
Puteți face câte sesizări doriți, nu vă este interzis.

MihaiMunteanu2 a scris:

Ce lege a incalcat functionarul cate a aprobat asta? Se poate face o plangere penala sau doar sesizar care nu ajuta la nimic.
Sau este responsabil doar dupa ce sa intamplat un accident? Sau nici atunci?

Ma intreb dece exista o lege daca nu se poate trage la raspundere pe cei care nu o respecta, adica care auf decis sa se faca parcare?
Altfel cine parcheaza acolo parcheaza ilegal, sau devine ilegalitatea legal daca este facut parcare acolo?
Legea există pentru 90% dintre situații, mai sunt și cazuri ce nu se încadrează, atunci organele cu drept de decizie iau alte hotărâri.

Alte discuții în legătură

Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare hcl s4 24/2019 Adyconst Adyconst Rog un sfat. Speta: Ieri am primit o amenda prin posta de la politia locala S4. Amenda parcare in baza HCL S4 24/2019. PV de contraventie este pe numele meu, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cine este responsabil daca trotuarul este blocat in ... Alexateo1 Alexateo1 Buna ziua, cine este responsabil daca trotuarul este blocat in totalitate de masinile care parcheaza ilegal? Sesizari la politie locala, rutiera si primarie ... (vezi toată discuția)