avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, Eu și partenerul meu, cu care am doi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, Eu și partenerul meu, cu care am doi copii, intenționăm ...

Bună ziua,

Eu și partenerul meu, cu care am un copil, iar unul este pe drum ,intenționăm să ne căsătorim legal. Totuși, în urmă cu câțiva ani, a existat un episod izolat în care, subliniind situația sa financiară mai bună, mi-a sugerat că ar putea să îmi ia fetițele. Din acest motiv, aș dori să aflu dacă încheierea unei căsătorii ar modifica în vreun fel situația privind autoritatea asupra copiilor, în eventualitatea unui divorț.

Există avantaje din punct de vedere legal în a rămâne necăsătoriți? Sau, dimpotrivă, ar putea apărea dificultăți în cazul în care ne-am căsători? Evident, nu îmi doresc să mă căsătoresc cu gândul la un eventual divorț, însă ținând cont de acel episod trecut, vreau să mă asigur că fetițele sunt în siguranță și protejate lângă mine.

Menționez că partenerul are și cetățenie italiană, iar cea mai mare parte a timpului locuim în Italia. Prima fetiță este născută în Italia, dar are domiciliul stabil în România. Iar bebele va urma să se nască tot în italia. Mulțumesc anticipat.
O zi plăcută!
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 August 2025
Gabriela8918, utilizator

Alte discuții în legătură

Netranscriere căsătorie-divorț în românia sasenac sasenac cetățenie română-căsătorită-divorțata in italia, cu cetățean italian! Ulterior, am căpătat cetățenie italiană, păstrând și cetățenia ... (vezi toată discuția)
Va rog sa nu ocoliti intrebarea mea monicasimo monicasimo buna ziua.am si eu niste probleme si as vrea sa imi dati niste sfaturi,raspunsuri.in urma cu 2 luni,in italia,am facut o plangere la politie unui cetatean ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia - divort in romania - marian01 marian01 Buna ziua! Am 27 ani si locuiesc in italia unde am facut pasul gresit de a ma casatori cu italianca si unde am inceput un divort care probabil dureaza ani. ... (vezi toată discuția)