Buna ziua
Cea mai simpla varianta este sa cautati documentatia tehnica a unitatii de aer conditionat. Acolo producatorul spune care sunt conditiile de instalare (distante minime, maxime, temperatura minima si maxima etc...)
De instalat pe exteriorul balconului nu o puteti face decat cu acordul asociatiei pentru ca, intr-adevar, modifica aspectul blocului, iar fatada este proprietate comuna.
Sincer cred ca firma cu care ati lucrat nu si-a facut treaba corect. Nu ar fi trebuit sa pierdeti agentul frigorific si ei ar fi trebuit sa stie conditiile de instalare, pentru ca de-asta i-ati platit nu?
Nu mi-e clar ce fac/au făcut alti proprietari care si-au instalat AC in condominiul în care locuiți.
Chestia cu modificat aspectul exterior ar fi valabila doar dacă există o HCL care tratează această chestiune, la nivelul aspectului exterior al tuturor blocurilor din localitate.
Altfel, asociatia nu poate legal sa va interzică montajul exterior.
Neștiind exact ce anume au invocat, cei de la asociatie, nu pot sa va sugerez o cale legală.
Orice acțiune in instanta, cel putin in perspectiva art. 52 din legea 196/ 2018, presupune cunoașterea situației de fapt.
[/quot
latka a scris:
Nu mi-e clar ce fac/au făcut alti proprietari care si-au instalat AC in condominiul în care locuiți.
Chestia cu modificat aspectul exterior ar fi valabila doar dacă există o HCL care tratează această chestiune, la nivelul aspectului exterior al tuturor blocurilor din localitate.
Altfel, asociatia nu poate legal sa va interzică montajul exterior.
Neștiind exact ce anume au invocat, cei de la asociatie, nu pot sa va sugerez o cale legală.
Orice acțiune in instanta, cel putin in perspectiva art. 52 din legea 196/ 2018, presupune cunoașterea situației de fapt.
[/quot
~ final discuție ~