avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama mea a mostenit un apartament ce nu este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama mea a mostenit un apartament ce nu este intabulat. ...

Buna ziua
Mama mea a mostenit un apartament ce nu este intabulat. Apartamentul a fost cumparat de defunct in baza legii 112/1995 si am inteles ca putem dobandi si curtea in baza legii 87 - apartamentul face parte dintr-un imobil compus din 2 apartamente unul al mamei si celalalt al vecinei. De la primaria Pantelimon ni s-a explicat ca nu putem sa obtinem titlu de proprietate pe curte pana ce nu intabulam casa pe numele mamei iar terenul pe numele statului.
Am incercat sa facem intabularea apartamentului dar ne-a fost respinsa pe motiv de lipsa carte colectiva.
Problema este ca vecina nu vrea sa dea actele si acordul sau pentru a face intabularea ambelor apartamente.
Ce fel de proces trebuie sa fecem si pe cine sa dam in judecata pentru a obliga pe vecina sa isi dea consimtamantul cu actele sale pentru intabulare daca este necesara intabularea casei si a curtii pentru adobandi titlu in baza legii 87?
Va multumesc
Buna ziua,
Evident că pe vecina trebuie sa o dati in judecata pe obligatia de a face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate executa silit imobil cu legea 112/1995 ? horobelv horobelv Acum 4 ani , am facut o intelegere cu precontract de vanzare cumparare asupra unei locuinte . Vanzatorul si-a primit banii in prezenta notarului, dar notarul ... (vezi toată discuția)
Legea 87/2020 ely75 ely75 Bună ziua. Mama mea a cumpărat în anul 1997 o casă în baza Legii 112/1995 . Acum un an a depus o cerere la Comisia locală pentru stabilirea dreptului ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate ancapop85 ancapop85 Pun si eu niste intrebari cu speranta ca ma poate “lumina” cineva. In anul 2005 am cumparat de la vecina mea un imobil compus dintr-o camera de ... (vezi toată discuția)