avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legal sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legal sau nu?

Buna ziua!As avea o intrebare in legatura cu situatia in care ma aflu,anume:in anul 2022 am dobandit o mostenire(un teren cu casa si anexe in Oradea,872mp total),fiind 2 mostenitori(eu si fratele meu).In anul 2023 fratele meu a hotarat sa-si vanda partea unui vecin.S-a facut dezmembrarea si in urma partajului s-a stabilit partea fiecaruia,el si-a vandut partea,eu inca nu.Pe partea mea exista un beci inca de cand parintii au cumparat proprietate(1974),dar care este in ruina,nu mai era folosit de foarte multi ani(exista pericol sa se prabuseasca oricand,dar pe PAD-ul proprietatii nu apare si nici pe extrasul cf-ul de informare pe care l-am primit.Intrebarea mea este:Este posibil sa am probleme cu autoritatile,avand in vedere controalele ce vor fi efectuate in perioada urmatoare?Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 18 August 2025
serbezano, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:56, 18 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se pune problema, dar trebuie astupat, daramat duoa caz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

(dezmembrare) cum se face iesirea din indiviziune? sorin85 sorin85 Buna ziua, Eu si fratele meu suntem coproprietari pe o bucata de teren,eu as vrea sa imi vand partea dar el nu este de acord sa isi vanda partea,asa ... (vezi toată discuția)
Partaj... dupa succesiune alwaysme_u alwaysme_u Buna seara! Am si eu o mica sau mare problema. O poveste mai lunga, sper nu prea lunga totusi. Bunicii mei au decedat in 1985. In urma lor au ramas 5 frati ... (vezi toată discuția)
Am un certificat de mostenitor,pot sa cedez cota mea de moștenire ... Gabrielito14 Gabrielito14 Am un certificat de mostenitor,pot sa cedez cota mea de moștenire unuia dintre beneficiarii moștenirii contra unei sume de bani fără a mai trece prin ... (vezi toată discuția)