avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru contractul de intretinere cu uzufruct viager ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru contractul de intretinere cu uzufruct viager încheiat între rude se plateste impozit?

Pentru contractul de intretinere cu uzufruct viager, se plateste impozit la stat, intre rude (bunica-nepot)? Bunica vrea sa ne lase un apartament , ea il detine de doar cateva luni (deoarece nu avea succesiunea facuta dupa sotul ei). Pe unele site-uri am citit ca se plateste impozit, pe altele ca daca este facut intre rude, este scutit de impozit. Multumesc

Alte discuții în legătură

Bunica a mințit la notar că mama nu a avut copii și a făcut contract de întreținere cu un alt nepot. pot ataca certificatul de moștenitor sau trebuie să atac contractul de întreținere? 1bogdan 1bogdan Buna ziua, as dorii sa intreb si eu despre un contract de mostenitor care cred eu ca a fost obtinut ilegal la notar prin succesiune de catre bunica ... (vezi toată discuția)
Donatie bun imobil Bighydeva Bighydeva Buna ziua, daca proprietarul unui apartament vrea sa il doneze dar nu dispune de certificatele de deces ale parintilor nu se poate incheia donatia?Asa mi-a zis ... (vezi toată discuția)
Donatie sau vanzare-cumparare? mraicu2004 mraicu2004 Va supun atentiei urmatoarea problema a unei rude apropiate: In urma decesului sotului, a ramas un apartament(dobandit de ambii soti in timpul casatoriei). ... (vezi toată discuția)