avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Expropriere cu date eronate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Expropriere cu date eronate

Salutare! Tocmai ce am aflat de la un vecin ca statul vrea sa-mi cumpere casa cu forta, bineinteles, pe un pret de nimic - 1k EURO/mp constructie si 200 EURO/mp teren.

In lista oficiala detaliile sunt vechi/gresite, noi avem o curte comuna, suntem 3 familii, toti proprietari. In lista fabuloasa e trecut un singur nume ca detinator complet al intregii curti + imobile, nume care nu mai are nicio relevanta de vreo 20-30 de ani, daca nu mai mult.
O parte din curte a fost demolata in urma cu aproximativ 15 ani(tot acelasi nume irelevant figura si atunci), cand s-au efectuat lucrarile de largire a strazii Berzei. De atunci si pana acum s-au facut modificari, adica 2 locuinte s-au largit semnificativ.
Despagubirile au fost calculate pe detaliile vechi ce indicau metri patrati CONSTRUITI mai redusi cu aproximativ jumatate fata de realitatea actuala. Deasemenea, inca apar 2 magazii + teren al curtii ce au fost demolate si despagubite in trecut.
Practic, prin acceptiunea lor, ei darama inca o data ce au daramat in trecut + restul curtii. Atat de incompetenti si de inapti sunt oamenii care se ocupa de aceste procese administrative...

Din cauzele enumerate mai sus privind datele lor oficiale gresite/neactualizate, cadastrele celor 2 locuinte care s-au extins nu au putut fi finalizate. O alta problema este ca din cauza cadastrelor incomplete nu putem imparti terenul din curte in mod egal. Practic, toata suprafata din curte e la comun, aparent apartinand statului. E o harababura stupida, tipic romaneasca.

Am inteles ca procesul de expropriere se poate suspenda de catre instanta daca exista motive intemeiate, dar cine stie...
Nici macar nu stiu cat au de gand sa ma despagubeasca in mod real avand in vedere informatiile lor cadastrale eronate, cat poate dura remedierea acestor lucuri, cat poate dura procesul de judecata pentru contestarea despagubirilor extrem de reduse.
Exista posibilitatea sa fiu dat afara din casa inainte sa-mi primesc despagubirile ca sa pot cumpara un nou imobil? Am inteles ca din momentul in care voi primi notificarea de expropriere am 30 de zile sa depun actele de proprietate si sa eliberez locuinta. Oare faptul ca actele lor nu sunt conforme ar putea sa blocheze periodic exproprierea pana se vor pune la punct?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Expropriere imobil str berzei - stabilire despagubiri - Elenacristina Elenacristina Buna ziua, As dori, daca se poate, o parere sau un sfat intr-o problema extrem de injusta. Cu cateva zile in urma, am primit prin posta, Hotararea de ... (vezi toată discuția)
Retrocedari imlaurentiu imlaurentiu Bunicul meu a avut o casa in centrul orasului iar pe vremea raposatului i-a fost confiscat terenul si casa i-a fost daramata . Atunci a primit o despagubire ... (vezi toată discuția)
Expropriere teren Contabil2207 Contabil2207 Buna ziua, Detin un teren agricol in extravilanul unei comune. In zona respectiva se construieste o varianta ocolitoare a orasului (centura rutiera) care ... (vezi toată discuția)