avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotul a decedat in 2013, iar soacra mea a decedat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotul a decedat in 2013, iar soacra mea a decedat ...

Buna ziua,
Sotul a decedat in 2013, iar soacra mea a decedat in 2025.
In contractul colectiv de munca exista un articol in care se stipuleaza ca se primesc zile libere pentru decesul socrilor.
La firma mi s-a spus ca daca sotul a decedat inaintea soacrei, legatura mea de rudenie cu sotul inceteaza, si implicit si cu soacra. Adica, nu mai este soacra mea dupa decesul sotului.
Ca urmare, am dreptul la zile libere ocazionate de decesul soacrei, sau nu?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 26 August 2025
missy2805, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:57, 26 August 2025
nu
nu mai este soacra mea dupa decesul sotului.

exact de asta nu mai beneficiati.
Daca aveti nevoie de zi libera, puteti lua din zilele de concediu de odihna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt divortata si vaduva. zilele trecute a decedat ... artinteriorcluj artinteriorcluj Buna ziua, sunt divortata si vaduva. zilele trecute a decedat socrul meu. Beneficiez de 3 zile concediu pentru evenimente deosebite in familie? Multumesc. (vezi toată discuția)
Grad de rudenie Ildyke Ildyke Buna.ce grad de rudenie este intre MINE sí SOACRA?multumesc (vezi toată discuția)
Functionar public- zile libere evenimente familiale deosebite cristina_b cristina_b As dori sa stiu daca pentru functionarii publici exista o prevedere prin care pentru decesul socrului/soacrei exista posibilitatea de a i se acorda zile libere ... (vezi toată discuția)