avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
LIVE, ACUM (498 PARTICIPANȚI) Reforma fiscală 2025-2026: Implicații și strategii de optimizare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În urma dezbaterii/succesiunii dupa decesul sotiei, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În urma dezbaterii/succesiunii dupa decesul sotiei, ...

Buna ziua !
Am o problema : dupa decesul sotiei in urma dezbaterii/succesiunii mie mi-au revenit ½ din valoarea apt.-ului plus 2/8 din jumatatea sotiei iar celor 2 fii le-au revenit cate 3/8.Mentionez ca este vorba de un apt. cu 4 camere situat in centrul orasului Constanta.
Dupa decesul unuia din fii am cedat partea mea de mostenire fiului ramas in viata prin act de v/c.
3/8 din apt. – mostenirea fiului decedat cf.succesiunii ar reveni mostenitorului fiului meu decedat,adica nepotului meu.
Avand in vedere ca nepotul meu,mostenitorul fiului decedat in ultimii ani de viata ai fiului meu a avut un comportament necorespunzator,denaturat…inclusiv fata de mine …..vreau cumva sa-l deposedez si de acele 3/8 care i-ar reveni dupa ce eu voi trece in nefiinta.
Exista vreo posibilitate/metoda legala sa rezolv aceasta problema ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:52, 27 August 2025
Nu aveti cum sa il lasati fara, e singurul mostenitor al fiului dvs, tot ce avea acesta ,ii va reveni nepotului. Fiul dvs si nepotul, va trebui sa faca partaj , asa ca fiul care are acum cea mai mare parte din apartament, sa strângă bani sa ii dea nepotului bani pt cota sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiul nostru are probleme de comportament. cum ne putem proteja astfel încât soțul supraviețuitor să nu fie tulburat în posesia casei? sbpackard170 sbpackard170 Bună ziua, Suntem doi pensionari, soț și soție și printre bunurile noastre avem o casă în care locuim. Unicul nostru fiu manifesta probleme de ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire aaa456 aaa456 eu am fost casatorita 45 de ani , timp in care am cumparat un apartament impreuna cu sotul meu. In urma decesului sotului meu , acest apartament mi-a revenit ... (vezi toată discuția)
Nora la succesiune valentinstate valentinstate buna ziua bunicii mei au decedat .au avut doar un copil pe tatal meu care la rindul sau a decedat lasind in urma 2 copii si sotia . intrebarea mea e ... (vezi toată discuția)