Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului.Vezi agenda evenimentului și participă →
În lucrarea de cadastru funciar, an 1990, Primăria comunala a înregistrat pentru un teren ce aparține familiei mele o suprafață cu 700 mp mai mică decât cea din actul de proprietate (certificat de moștenitor). Am plătit mereu integral impozitul corespunzător suprafeței înscrisă în certificatul de moștenitor.
Pentru terenul deținut de unul dintre vecinii terenului nostru, Primăria a inregistrat în harta cadastrală o suprafață cu 700mp mai mare decât cea din actul de proprietate.
Vecinul a cumpărat de la bunicul meu terenul de 1000mp (cu contract de vânzare cumpărare în anul 1967) pentru care plătește impozit, dar deține 1700mp în fapt și în harta pe care Primăria mi a pus o la dispoziție.
In vederea intabulării, după măsurarea terenului nostru, am solicitat Primăriei să clarifice situația prin care i-au fost atribuiti vecinului și cei 700mp care lipsesc din terenul nostru.
Vă rog, cum trebuie Primăria să regleze erorile făcute în cazul celor două terenuri? În acest scop, este necesar ca Primăria să facă măsurătorile celor două terenuri?
Carte funciara
sorin_mocanu76
In anul 2003 am cumparat un teren de la parintii mei cu act de vanzare-cumparare , in suprafata de 1041mp(mentionez ca suprafata din titlul de propietate e de ... (vezi toată discuția)