avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vreau sa stiu daca cu un diagnostic de DEPRESIE ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vreau sa stiu daca cu un diagnostic de DEPRESIE BIPOLARA ...

Buna ziua. Vreau sa stiu daca cu un diagnostic de DEPRESIE BIPOLARA CU SINDROM MANIACAL se poate obtine o pensie de handicap, pacienta avand 49 de ani 21 de ani vechime profesor engleza in invatamant și recent stabilita o pensie medicala de 1300 lei. La comisia de acordare handicap i s/a spus ca nu intruneste conditia de a avea 26 de ani lucrași. Ori legea data de Tariceanu in 2007 nu prevede acest lucru, Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:01, 28 August 2025
Pentru primirea indemnizatiei de handicap legea nu impune realizarea nici unui stagiu de cotizare contributiv.
Doar pentru pensia de invaliditate se impune realizarea unui stagiu mic de cotizare contributiv.
Ultima modificare: Joi, 28 August 2025
Carp Mircea, utilizator
Mergeți personal la sediul DGASPC și întrebați.
Pentru anumite afecțiuni legea condiționează ca handicapul să fi intervenit înaintea vârstei de 26 de ani, sau până în 30 de ani la alte afecțiuni.
O să vă informeze exact dacă se încadrează și ce are de făcut mai departe.
Ultima modificare: Joi, 28 August 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie limita de varsta dupa pensie de boala dorel13 dorel13 un barbat beneficiaza de pensie de boala la care se adauga si pensie (ajutor, nu stiu sigur cum ii spune) de handicap. Anul acesta implineste varsta de 65 de ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de invaliditate, pensie de invaliditate mari2011 mari2011 va rog daca stie cineva dg. tulburare afectiva bipolara cu depresie severa ,in ce grad de incapacitate de munca se incadreaza . e vb de un barbat de ... (vezi toată discuția)
Pensie cu handicap accentuat Florina Flori Florina Flori Buna ziua,am varsta de 52 de ani și am handicap din 2005,din 2014 am certificat de handicap accentuat,am cotizat la stat 30 de ani,credeti ca as putea ieși ... (vezi toată discuția)