avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc sa știu cum se poate rezolva la notar o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc sa știu cum se poate rezolva la notar o ieșire din indiviziune ...

Doresc sa știu cum se poate rezolva la notar o ieșire din indiviziune după doi defuncti care au 5 comostenitori .Dețin defunctii un titlu de proprietate în care au o casa cu teren intravilan +câteva terenuri extravilane. Unul din defuncti are o sentinta definitiva în privința casei din data de 1984.In anul 2009 a fost emis titlul de proprietate care are trecuta casa și terenurile. Întrebarea mea este dacă noi comostenitorii ne prezentam la notar și convenim sa ieșim amiabil mai pot prezenta sentinta definitiva la notar în concordanta cu titlul de proprietate emis prenumele celor doi defuncti.?Am uitat sa menționez casa are cadastru întocmit după titlu de proprietate .Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:31, 29 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă va referiți la un titlul de proprietate emis în baza Legii nr.18/1991, acesta este emis doar pentru terenuri.
Ce vedeți dvs acolo "curți construcții" este categoria de folosinta a terenului aferent casei.
Dar titlurile se eliberează doar pentru terenuri.
La notar partajul se încheie cum s-au înțeles coproprietarii.
Mai pe românește, la notar va duceți cu temele făcute, ii comunicați ce și cum ați convenit și el întocmește actul potrivit hotărârii dvs
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2025
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie "cedare sau donare" fara cadastru? Moony Moony Va rog sa ma ajuti sa-mi propuneti intocmirea unui ACT VALABIL prin care: 1-Dreptul fratelui meu sa-mi fie cedat mie atat din teren intravilan cat si ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota indiviza ContSters172999 ContSters172999 - daca in certificatul de mostenitor sunt trecute si imobil casa, si teren intravilan, si teren extravilan, pot vinde cota mea de 1/3 doar din terenurile ... (vezi toată discuția)
Iesire indiviziune MITI78 MITI78 Cum pot deveni proprietarul casei in care a locuit tatal meu avand urmatoarele documente¨: -Titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in care mai apar ... (vezi toată discuția)