avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire indiviziune

Cum pot deveni proprietarul casei in care a locuit tatal meu avand urmatoarele documente¨: -Titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in care mai apar si fratii tatalui meu.
- succesiunea dupa bunic(anul 1966) in care este specificat faptul ca toti fratii tatalui meu renunta la succesiune, singurii care au acceptat succesiunea fiind tatal meu si sotia defunctului.
- succesiunea dupa sotia defunctului(1984) in care fratii tatalui renunta la succesiune cu declaratii exprese singurul care accepta succesiunea fiind tatal meu cu o cota de 1/1.
-succesiunea dupa tatal meu in care surorile mele renunta la succesiune mie fiindu-mi eliberat un certificat de calitate de mostenitor.
In anul 1996 in baza legii 18 s-a facut cerere pentru retrocedarea pamantului pe care a facut-o tatal meu mentionandu-i in cerere si pe ceilalti frati ai lui(cerere semnata doar de tatal meu), in urma acestei actiuni s-a eliberat titlul de proprietate pe numele bunicului in care sunt inclusi toti mostenitorii(tatal meu si fratii lui), averea marindu-se de la o casa si 800 mp(mentionate in 1984) la 1,55ha din care 900 mp curti constructii 1880mp intravilan si 1ha si1020mp extravilan.
Mentionez ca am fost cu toate aceste acte in instanta pentru a obtine nulitatea titlului de proprietate emis in urma cererii din 1996. INSTANTA A RESPINS ACEASTA CERERE.
Ce solutii imi puteti pune la dispozitie pentru a iesi din indiviziune, interesandu-ma DOAR 900mp curti constructii plus cei 1880mp intravilan.
Va multumesc anticipat. Cu respect.
PS: Daca toti mostenitorii merg la notar si renunta sa aiba pretentii la partea care mi se cuvine pot iesi din diviziune?

Alte discuții în legătură

Iesire indiviziune. MITI78 MITI78 Cum pot deveni proprietarul casei in care a locuit tatal meu avand urmatoarele documente¨: -Titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in care mai apar ... (vezi toată discuția)
Acte primarie MITI78 MITI78 Tatal meu decedat detinea un certificate de mostenitor emis 1966 pe baza renuntarii la succesiune a fratilor lui dupa moartea bunicului meu in care este ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters135021 ContSters135021 Buna ziua.Eu si cu mama mea locuim intr-o casa construita de tatal meu cu autorizatiea in 1970.Este construita pe un teren intravilan de 4000mp.,are 26 ml ... (vezi toată discuția)