avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara! Voi încerca să fiu cât mai clara în a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara! Voi încerca să fiu cât mai clara în a detalia ...

Bună seara!

Voi încerca să fiu cât mai clara în a detalia si a pune întrebările aferente.
Situația sta in felul urmator:
Plangere penală depusă pentru abandon de familie impotriva tatălui. (A doua la număr, la prima s-a rezolvat relativ repede dar se pare ca s-a reluat vechiul obicei.)
Exista o hotărâre de executare silita dar acesta muncește fara forme legale de 3 ani, niciun bun pe numele său, deci inutilă.
Se pare că nu mai este afectat de această plângere, nu a achitat nici o sumă deși a fost audiat, deci stie de ea. S-a facut o "promisiune" de plată, bineinteles ca nu s-a achitat nimic. Nu poate fi contactat de mamă, nu raspunde la nimic.
Agentul de politie care se ocupă de caz spune că nu il poate trage la răspundere deoarece nu obține venituri in mod legal si ca trebuie asteptat. Mentionez ca s-au atasat dovezi ce arata unde lucreaza acesta la negru.
Ce este de făcut in acest caz? Refuz sa cred ca părintele rezident se lovește de o fundatura si practic trebuie sa te resemnezi ca drepturile copilului nu sunt respectate. Oare e chiar asa?
E dovedita reaua credință prin mai multe aspecte nu doar cele legate de munca si totuși ti se spune sa aștepți.
De ce sunt îndrumați părinții sa apeleze in ultima instanta la plangerea penala, ca mai apoi sa se lovească de ziduri? Practic nici această nu folosește la nimic?
Care este perioada de așteptat ca mai apoi sa se miște lucrurile intr-o direcție bună? Ajuta la ceva o audienta la procuror?

Multumesc pentru eventualele răspunsuri la întrebări, stiu ca sunt multe, dar e frustrant.

Alte discuții în legătură

Abandon pentru neplata pensiei alimentare RAMOnaBC RAMOnaBC buna ziua.fostul sot nu a platit pensia alimentara fetitei (3 ani) de 1 an si 7 luni,adica din martie 2008.in luna martie 2009 am depus o plangere la politie ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere restanta, plata partiala foarte mica Cris1971 Cris1971 Parintele nerezident nu a platit pensia de intretinere in ultimii 5 ani, este executat dar nu are bunuri, s-a facut plangere la Politie pt abandon familie, ... (vezi toată discuția)
Plângere penală Enache Ana Enache Ana Am depus o plângere penală pentru neplata pensiei alimentare in cat timp se primeste răspuns? (vezi toată discuția)