Am achiziționat online un produs, plătit cu cardul, cu mențiunea „în stoc furnizor, livrare 3–4 zile”. Comanda mi-a fost confirmată. După 4 zile, comerciantul m-a contactat, informând că nu mai poate livra produsul din cauza stocului epuizat (afișând, de asemenea, mesajul de "produsul nu mai face parte din oferta noastră" pe pagina produsului) și mi-a oferit restituirea banilor sau o alternativă. Am ales restituirea, care s-a efectuat după câteva zile. Apoi, după câteva ore, același produs a reapărut pe site, însă la un preț mai mare.
Am documentat întreg procesul (capturi de ecran, comunicări etc.) și m-am informat cu privire la dispozițiile OG 34/2014 și ale Codului Consumului privind respectarea prețului afișat și onorarea comenzii.
Poate constitui această conduită o practică comercială incorectă sau neloială, având în vedere că plata fusese acceptată și comanda confirmată la un anumit preț?
Există temei să formulez o plângere către ANPC, pe baza documentației prezentate?
Sunt șanse reale să fie aplicată o sancțiune?
Menționez că nu urmăresc despăgubiri personale, ci doar tragerea la răspundere a comerciantului, dacă a încălcat legea.
Problema site.ro
mihaim1980
Buna ziua! Avem urmatoarea problema: site-ul .ro are/a avut probleme si au erori la calcularea preturilor, astfel ca anumite produse costa 0 lei, iar anumiti ... (vezi toată discuția)
Nu putem onora comanda
@bogdan
Buna ziua, am comandat un produs de pe un site, la ora 06.00, am primit confirmarea comenzii, iar la ora 16.00 am primit un email de la un angajat prin care mi ... (vezi toată discuția)