Buna seara! Pe 14 noiembrie 2023 am nascut si eram in concediu de odihna si atunci s-a suspendat condiul si am intrat direct in post-natal. Am vazut ca in 18 luni se acorda concediul restant. Eu o sa stau pana la varsta de 2 ani cu copilul acasa pentru ca suntem familie monoparentala cu liniuta in certificatul de nastere, deci o sa ma intorc la serviciu in noiembrie 2025. Mai am dreptul la concediul de odihna restant si daca da, in cat timp pot sa mi-l iau? Multumesc
Da, aveti dreptul la CO restant aferent perioadei anterioare datei de intrare in CCC.
Cel 18 luni nu au legatura cu salariatul , ci cu obligatia angajatorului de a-l acorda.
art.146 C.mun.
...
Art. 146. [efectuarea si compensarea concediului de odihna]
...
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
.....
Concediul de odihnă este un drept fundamental imprescriptibil.