avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar fără acte - rol primarie impozit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar fără acte - rol primarie impozit

Bunicul meu deține împreună cu 2 frati (decedati) bunuri imobile (casa, terenuri) în baza legi 18/1991. Urmează a fi inițiate demersurile de partajare a bunurilor în instanta. În fapt ei și au împărțit bunurile de cand dețin în coproprietate aceste bunuri, fiecare deține o anumita parte asupra cărora se achita impozit la Primărie și la celelalte instituții, casa părintească rămânând bunicului el fiind cel mai mic dintre cei 2. Bunicul s a recăsătorit (fără acte) și s a mutat în alta parte cu noua soție în casa părintească rămânând baiatul acestuia care a adus îmbunătățiri casei. Întrucât a rămas baiatul în casa i s a deschis rol fiscal la Primărie pentru a achita impozitul. În aceste condiții desii baiatul a adus îmbunătățiri casei în urma partajarii bunurilor bunicului casa în care locuiește baiatul acestuia va fi pe numele bunicului? Are vreo relevanta faptul ca la Primărie figurează la rolul fiscal al băiatului lui?baiatul bunicului nu a efectuat îmbunătățirile casei cu autorizație de construcție, neavând niciun act ci doar rolul deschis la Primărie. Așadar baiatul bunicului deține vreun drept asupra casei?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2025
Andreea9001, utilizator

Alte discuții în legătură

Proprietar casa fără acte Andreea9001 Andreea9001 Bunicul meu deține împreună cu 2 frati (decedati) bunuri imobile (casa, terenuri) în baza legi 18/1991. Urmează a fi inițiate demersurile de partajare a ... (vezi toată discuția)
Raspuns evaziv!! unde mai pot gasii aceste acte??? julius.jr julius.jr Am cerut la o primarie o copie dupa reg agr. anii 1980-1990,un istoric de rol fiscal,si o dovada despre desfiintarea unui rol! Si am primit copie reg agr ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului??? julius.jr julius.jr in conditiile enumerate mai jos se mai poate emite ord. prefect?? 1-casa construita in 1965,fara acte dar cu acord parinti, cu perete comun cu casa ... (vezi toată discuția)