avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am un bãietel de un an si 3 luni, tatãl copilului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am un bãietel de un an si 3 luni, tatãl copilului ...

Buna ziua! Am un bãietel de un an si 3 luni, tatãl copilului a plecat sa lucreze in Italia cu contract pe timp de iarna ( el are dubla cetatenie si are resedinta acolo) noi suntem despartiti si nu suntem casatoriti…. cat trebuie sa dea pensie alimentara pt copil? Se calculeaza la salariul de acolo sau de aici din Romania? Multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 17:05, 8 Septembrie 2025
Buna ziua, pensia alimentara se raporteaza la veniturile obtinute in tara si/sau strainatate. Daca nu lucreaza cu contract de munca, pensia este pt 1 copil de 1/4 din salariul minim pe economie din Romania si este necesar in caz de neplata voluntara sa obtineti o hotarare judecatoreasca in acest sens.
In Italia lucreaza cu contract de munca dar numai pe sezon, in acest caz pensia alimentara se calculeaza la salariul câstigat in Italia? El a lucrat in Romania pâna in luna iunie cu contract de munca

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, pensia alimentara se raporteaza la veniturile obtinute in tara si/sau strainatate. Daca nu lucreaza cu contract de munca, pensia este pt 1 copil de 1/4 din salariul minim pe economie din Romania si este necesar in caz de neplata voluntara sa obtineti o hotarare judecatoreasca in acest sens.

Se calculeaza la 1/4 din venit cat timp are venit iar apoi raportat la salariul minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara David Mirabela David Mirabela sunt in divort cu sotul meu , impreuna avand un copil de 3 ani si jumatate care a aramas in ingrijirea mea.El este plecat cu contract de munca in strainatate{ ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters299834 ContSters299834 Buna ziua, Va rog sa-ti spuneti daca procentul de 1/4 din salariul minim pe economie (pensie alimentara) este calculat la salariul net sau brut . Cu ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara eugenia36 eugenia36 Buna ziua, Am o intrebare legata de pensia alimentara.Sotul meu plateste o pensie alimentara in valoare de 150 lei la un salariu de 550 lei.De doua saptamini ... (vezi toată discuția)