avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fiica mea casatorita in regim de comunitate legala ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fiica mea casatorita in regim de comunitate legala ...

Buna ziua
Fiica mea casatorita in regim de comunitate legala a cumparat o locuinta cu bani proveniti din mosteniri de sa parte. La notar a semnat actul de cumparare impreuna cu sotul, care nu a participat financiar la aceasta achizitie. Azi, fiica mea doreste sa vanda si sa-si recupereze investitia. Sotul pretinde jumatate din suma, afirmand ca a fost cumparata in timpul casatoriei lor in regim de comunitate legala.
In situatia data, ce poate face fiica mea ?! Multumesc pt raspuns.
Nu mai poate face mare lucru.
Deja e destul de târziu să facă dovada că a înlocuit un bun propriu cu un alt bun propriu.
Depinde de ce probe are, să discute despre ele cu un avocat și să încerce să negocieze amiabil cu soțul, asistată de un avocat. Uneori se înțeleg lucrurile și costurile încăpățânării și se renunță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunurile proprii se transforma in bunuri comune? nicky79 nicky79 Cand aveam varsta de 8 ani am primit cu contract de vanzare cumparare o locuinta la tara.Acum vreau sa o vand si sa imi cumpar o alta locuinta.Acum am 34 de ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial sau nu ,ma intereseaza imobilul proprietate personala ! soarece_80 soarece_80 Buna seara ! nustiu daca am postat bine aici.... Urmeaza sa ma casatoresc,in scurt timp,o saptamana, dar n-as vrea sa impart cu viitoarea sotie imobilul ... (vezi toată discuția)