avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare posturi- dar firma ramane cu o actvitate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare posturi- dar firma ramane cu o actvitate mutl mai mica de care se ocupa adm

Societatea noastră deține un punct de lucru la o adresă diferită de sediul social, având ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul. În prezent, la acest punct de lucru sunt angajate două persoane pe postul de vânzător.

Începând cu luna noiembrie, suntem nevoiți să închidem acest punct de lucru, întrucât contractul de închiriere expiră și nu am găsit un spațiu adecvat pentru o nouă locație.

În consecință, activitatea de comerț cu amănuntul nu va mai exista, activitatea firmei se va desfășura doar la sediul social, fiind operată exclusiv de mine, în calitate de administrator. Datorită acestei restructurări, incasarile societății vor scădea de la aproximativ 15.000 de euro/lună la sub 3.000 de euro/lună.

Detalii suplimentare:

Desființarea posturilor de vânzător este o consecință directă a închiderii punctului de lucru și a restructurării activității.

Nu putem închide societatea definitiv din cauza unor credite și contracte de leasing în derulare.

Una dintre cele două angajate este însărcinată, iar noi am luat la cunoștință de această situație si am inregistrat dosarul la medicina muncii.

Întrebări și solicitări:

1.Care sunt pașii legali pe care trebuie să-i urmăm pentru a desființa cele două posturi de vânzător, în contextul închiderii punctului de lucru?

2.Ce soluții legale avem în situația angajatei însărcinate, având în vedere că postul de vânzător se desființează, iar în cadrul companiei nu mai există angajați/posturi/posturi compatibile cu pregătirea sa profesională?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:19, 9 Septembrie 2025
1. Pasii privind concedierea individuala:
- hotarare AGA privind desfiintarea postului
- comunicare si emiterea instiintarii de preaviz salariatului in cauza
- la terminarea preavizului , emiterea si comunicarea deciziei de concediere
- emiterea si eliberarea adeverintei de vechime si adeverintei de somaj.

2. Singura solutie este concedierea in cazul acelei salariate.
Sa inteleg ca ar trebui sa incep demersurile de pe acum ca sa am toate actele corecte
Asa ar trebui.
Inafara de aceste documente ce tin de partea cu personalul, ar trebui sa mai pregatesc si alte acte pentru a fi totul ok ?
Mentionez ca voi inchide punctul de lucru si la onrc, voi notifica dsp-ul si dsva-ul .
Pct de lucru este declarat si la ANAF?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare concediere Egnar Egnar Buna ziua am o intreprindere individuala cu doua puncte de lucru.Doresc ca unul din punctele de lucru sa il inchid iar pe vanzatoare sa o concediez .Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)
Inchidere punct de lucru simona ch simona ch O societate care are angajati numai pe punctul de lucru doreste inchiderea acelui punct de lucru. Ce se intampla cu salariatii, cum pot fi incetate contractele ... (vezi toată discuția)
Incetari contracte de munca luminita29 luminita29 Buna ziua, Am rugamintea sa ma lamuriti daca este ok asa sau nu. Dorim incetarea a 4 contracte deoarece in urmatoarele saptamani firma se va inchide. se ... (vezi toată discuția)