avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am divorțat de soț după 20 de ani și avem ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am divorțat de soț după 20 de ani și avem împreună o casă. ...

Am divorțat de soț după 20 de ani și avem împreună o casă. Niciunul nu ne permitem să plătim celuilalt solta iar împărțirea proprietății este exclusă pentru ca el este un agresor domestic care a avut și un ordin de protecție în trecut. El nu dorește un partaj amiabil și refuză mediere sau vinderea locuinței și împărțirea banilor pentru ca folosește această situație ca o metodă de a continua să mă hărțuiască, împreună cu intimidarea și aducerea noii soții în proprietate fără acordul meu. Care este soluția?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 15:22, 8 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partajul nu e obligatoriu sa fie facut amiabil . Daca nu doreste intelegere , faceti partaj in instanta , acolo nu se mai poate impotrivi . Cata vreme nici unul nu aveti bani de sulta , veti vinde impreuna si veti imparti banii . Daca nici cu asta nu e de acord , instanta va decide vinderea proprietatii prin licitatie publica si impartirea banilor , caz in care veti pierde ambii sume semnificative . Dar , daca din casa respectiva se pot crea doua unitati locative de sine statatoare , instanta va hotari sa partajati in natura ( aceasta fiind prima optiune de partajare ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament alel alel Buna ziua, Am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste partajul parintilor mei. Au impreuna un apartament, sunt divortati, iar mama mea locuieste in chirie ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei trasorv trasorv Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin ... (vezi toată discuția)
Partaj nicolae_valentin nicolae_valentin eu si cu sotia mea am facut un imprumut cu ipoteca si cate un inprumut de nevoi personale ca sa construim o casa . in prezent eu platesc ratele de imprumut la ... (vezi toată discuția)