Am o întrebare în legătură cu pilonul 2 pensie privată .
Sunt angajată cu jumătate de normă din decembrie 2020 și pensionată pe caz de invaliditate din 2014. Am gradul accentuat de handicap și grad 3 de invaliditate, am dreptul la muncă 4 ore pe zi.
Începând cu luna aprilie 2023 nu s-a mai înregistrat nicio contribuție la pilonul 2 pensie privată, s-a sistat plata. Am fost repartizata la fondul de la Generali în 2021. Primesc lunar notificări, că în fondul meu Generali s-a înregistrat contribuția bruta lunara de 0 lei .
Angajatorul meu m-a asigurat și mi-a ,aratat că dumnealui realizează plata contribuțiilor la pilonul 2. Am întrebat și la Generali și acolo e totul in regulă.
Întrebarile mele sunt:
1. Care ar fi cauza pentru care, s-a sistat plata contribuțiilor la pilonul 2?
2 . Mai am dreptul de a contribui la pilonul 2 dacă sunt și pensionară si salariată în același timp? Poate de asta s-a sistat plata.
3. Unde sunt banii livrați către pilonul 2 începând din 2023 și până in prezent, dacă la fondul Generali nu imi apar? Mai pot ei recupați într-un fel?
4. Cum pot să rezolv problema cu pilonul 2?
Am întrebat și la Casa de Pensii Publice ,dar nu am primit un răspuns concret. Am făcut sesizări peste sesizări și fizice și online. Sunt trimisă ba la Generali, ba la Casa Pensii din județ și de acolo sunt indrumată către Casa Pensii Publice Naționale și de acolo mă trimit înapoi. Nu mai știu cum sa rezolv această problemă.
Mulțumesc anticipat!