avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare terasa bloc (acoperis)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare terasa bloc (acoperis)

Buna ziua,

As dori sa stiu daca proprietarii de la ultimul etaj al unui bloc pot reabilita terasa blocului (acoperisul) din banii proprii si daca sunt necesare anumite aprobari de la asociatie/primarie.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: CatalinT1979 , utilizator 16:28, 10 Septembrie 2025
[ link extern ]

Aveti aici mai multe info. Terasa apartine tuturor proprietarilor din bloc, in cote-parti indivize, stipulate in actul de proprietate.
Daca sunt probleme de refacere a terasei, este impierios necesar sa discutati la asociatia de proprietari de care apartineti.
Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Terasa este, conform legii, proprietate comuna a tuturor proprietarilor din condominiu. O astfel de lucrare e gestionata uzual de catre asociatie, sumele ce revin fiecarui proprietar fiind repartizate pe cota parte indiviza.
Lucrarea in sine trebuie sa respecte in primul rind proiectul de hidroizolare a acelei terase si a instalatiei de scurgere.
Daca va doriti altceva, bineinteles ca trebuie sa aveti o hotarire de AG si o autorizatie de construire de la primarie.
Articolul 39
Modificările constructive și utilizarea în alte scopuri a unor părți sau elemente de construcție ale condominiului, precum și amplasarea de mijloace publicitare pe fațada și/sau pe terasa/învelitoarea imobilului, suspendarea de stâlpi, pereți, scări interioare și altele asemenea se fac numai cu acordul a două treimi din proprietarii membri ai asociației de proprietari, al tuturor proprietarilor direct afectați și pe baza autorizației de construire, cu respectarea legislației în vigoare.
[ link extern ]
Intrebarea mea este daca proprietarii de la ultimul etaj pot reabilita terasa, exista infiltrari de apa si ceilalti proprietari nu sunt de acord cu reabilitarea. Se poate face reabilitarea in regim propriu, adica fara acordul asociatiei? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica elaeco elaeco Buna ziua, Doresc sa va intreb daca este legal ca izolatia termica a peretilor exteriori pe care eu am facut-o din bani personali sa fie data jos de catre ... (vezi toată discuția)
Este posibila includerea spatiului pentru sigla luminoasa, in ... adr1373 adr1373 Este posibila includerea spatiului pentru sigla luminoasa, in contractul de cumparare, pentru un spatiu comercial aflat intr-un bloc inca in constructie? Daca ... (vezi toată discuția)