avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna Ziua, Va aduc la constinta urmatorele fapte ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna Ziua, Va aduc la constinta urmatorele fapte comise de Consilierul ...

Buna Ziua,
Va aduc la constinta urmatorele fapte comise de Consilierul Juridic de la o societate de stat:
1. La data angajarii Consilierului Juridic eu am trimis pe adresa ei de email contractual de munca si fisa de post ca sa le citeasca si sa le trimita semnate. (ea lucreaza la sediul din Bucuresti iar eu de la resurse umane lucrez la punctul de lucu Cluj)
Ea a modificat fisa de post si mi-a trimis-o spunand ca ea s-a ars in trecut in ceea ce priveste fisa de post si ca fisa pe care ea mi-a trimis-o este fisa de post pt. care este de accord sa lucreze. Deci mi-a dat de inteles ca asa a negociat cu d-na. Director General. Ca urmare la modificarea organigramei la 18.07.2024 cand s-a modificat si ROF-ul a tecut acele atributii pe care le-a scos din fisa ei de post pe Resurse Umane. Cum si-a permis sa treaca de la ia putere niste atributii care ii revind in principal datorita functiei pe care o are. (eu am facut fisa dee post conform fisei pe care o avea fosta angajata pe aceasta functie) Eu nu am fost informata ca voi avea atributii in plus si am primit de la ea pe email noul ROF modificat in care imi spune sa modific fisele de post conform noului ROF. La data respectiva eu aveam de modificat doar 2 fise de post la care intradevar s-a adagugat si alte atributii.
Urmatoarele atributii le-a trecut pe Resurse Umane:
- modifică/actualizează/îmbunătățește Regulamentul Intern și îl prezinată spre aprobare /Consiliului de Administrație / Conducerii societății;
- Participă direct la elaborarea şi negocierea Contractului Colectiv de Muncă
-Coordonează, organizează, integrează propunerile șefilor de compartimente/Manageri cu privire
la actualizarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al societății și il supune spre
aprobare Conducerii/ Consiliului de Administrație;
Am informat pe Directorul General care era la data de 18.07.2024 pt. ca in prezent avel alt. DG si mi-a spus ca ea nu stie nimic de aceste atributii.

Ce masuri pot lua impotriva ei sa corecteze ROF-ul si sa-i fac un act aditional la fise ei de post in care sa-i trec aceste atributii.
2. Anul acesta s-a negociat CCM-ul iar dupa lungi discutii si acte, o gramada pe care le-a intocmit Consilierul Juridic si pe care le-a trimis sa le listam si semnam si sa le trimitem inapoi ca sa poata inregistra la ITM noul CCM. Dupa ce la inregistrat ne-a trimis un exemplar din CCM original in care apare alt format de CCM nu cel pe care noi l-am vazut de-a lungul negocierii si cu care am fost de acord. dar mai mult a sters doua articole importate si nu nea informat acest lucru si anume: 1
-sporul de fidelitate care la noi este vechimea in munca a salariatilor
- se acorda cadouri in bani cu ocazia sarbator4ilor de Pasti, Craciun si ziua societatii.
Am intelesc ca datorita ordonantei trenulet nu se mai acorda cadorui si bonusuri dar cu sporul de fidelitate ce a avut?

va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

In fisa postului unui contabil șef au fost introduse atribuțiile ... Gabriela Lionte Gabriela Lionte In fisa postului unui contabil șef au fost introduse atribuțiile specifice postului din ROF-ul instituției la recomandarea comisiei de Audit. Comparând ... (vezi toată discuția)
Adaugarea de atributii suplimentare in fisa postului poate duce la marirea salariului? Diaconu Camelia Diaconu Camelia Prin schimbarea de la 01 august a organigramei persoana care avea atributii in monitorizarea bugetului a fost trecuta la alt compartiment cu alte atributii in ... (vezi toată discuția)
Resurse umane Isac_90 Isac_90 Lucrez intr-o institutie publica, fuctionar public - referent la compartimentul resurse umane. In organigrama la acest compartiment sunt cuprinse 3 posturi de ... (vezi toată discuția)