avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am lucrat în armată 2 luni subteran deci era grupa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am lucrat în armată 2 luni subteran deci era grupa speciala. ...

Am lucrat în armată 2 luni subteran deci era grupa speciala. După noua lege cele 2 luni m ar ajuta sa completez 18 ani de grupa, în prezent firma la care lucrez se închide și nu mai pot sa I completez. O adeverință de la mina care am lucrat ar putea rezolva problema?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 22:35, 15 Septembrie 2025
Perioada armatei nu poate fi socotita ca lucrata in grupa de munca , indiferent ce ati facut in timpul acesteia . Nici nu e perioada contributiva , ci doar perioada asimilata , luand-se in considerare doar la pensia de limita de varsta . Doar daca ati fi lucrat in mina in calitate de salariat , si s-ar fi contribuit in plus la fondul de pensii pentru dvs., ar fi fost de folos acea perioada . Ori , pe perioada armatei , nimeni nu a contribuit cu nimic pentru dvs. la acest fond .
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulare ani vechime liviupgr liviupgr Buna, Tatal meu are 61 de ani. Are 28 de ani vechime cu contributia la fondul de pensii a statului Roman, din care 13 ani lucrati in grupa a 2-a, plus ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta sau pensie anticipata babut_ileana babut_ileana Buna ziua, Ma numesc Ileana B. Cand ma pot pensiona conform urmatoarelor date. data nasterii 20.04.1957 lucrez din data de 01.09.1979 pana in ... (vezi toată discuția)
Am făcut armata înainte de 1989 mai precis septembrie 1988-ian ... Talicosu Gheorghe Talicosu Gheorghe Am făcut armata înainte de 1989 mai precis septembrie 1988-ian 1990,în afară de cele trei luni făcute la munci agricolesept,Oc,t,noi,am lucrat 2 luni la ... (vezi toată discuția)