Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

Buna ziua,
Comisia de cercetare disciplinara a hotarat sanctionarea salariatului cu reducerea salariului cu 5% pe o perioada de 2 luni. Decizia va fi comunicata salariatului pe data de 17.09.2025. Cum se procedeaza in acest caz cu inregistrarea in revisal si statul de salarii?
Conform Codului Muncii, decizia intra in vigoare de la data comunicarii. In acest caz, fiind vorba de o reducere de salariu, se va aplica de la 01.09.2025, sau de la 01.10.2025? Ar fi destul de complicat sa se aplice reducere cu 5% a salariului pentru fractiuni de luna, daca intra in vigoare de la data de 17.09.2025.
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2025
DianaA27, utilizator
Cel mai recent răspuns: DianaA27 , utilizator 16:48, 7 Octombrie 2025
Asa am si procedat. Am aplicat sanctiunea, am transmis in revisal si am scris la explicatii motivul reducerii. Ulterior, am vazut si opinii ca nu s-ar transmite si ca nu pot sa ii reduc salariul sub minimul pe economie.
Multumesc frumos pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara maiamaria maiamaria buna ziua.am urmatoarea problema. Unui salariat i s-a facut referat de penalizare cu data de 18 Martie. (cu propunere de micsorare salariu cu 10% pe luna ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinra Ibi88 Ibi88 Buna seara, care este procedura de concediere disciplinara a unei salariate daca are CIM suspendat in Revisal pentru absente nemotivate? Mentionez ca s-a ... (vezi toată discuția)
Cind transmit in revisal incetarea unui cim pt.absente nemotivate? carmenbn carmenbn Un salariat lipseste nemotivat din 21.05.L-am convocat pt.cercetare disciplinara(prin posta) pe 13.06.Nu a venit,deci pot sa-i desfac contractul de munca ... (vezi toată discuția)