avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea ...

Buna ziua!
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema. Sotul meu a decedat luna trecuta la 49 de ani. Locuim in Romania dar el a lucrat in Italia 11 ani cu contract de munca. S-a intors definitiv in Romania acum 11 ani. As dori sa stiu daca din Italia pot beneficia de pensie sau ajutor eu sau fiul meu (10 ani) avand in vedere ca el nu mai detine acte valabile in Italia de 11 ani. Poate contributiile la o pensie privata cum este la noi. Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Copiii minori ai unei persoane care a lucrat in alta tara au dreptul la pensie de urmas? marge marge as dori din tot sufletul sa stiu daca copii fratelui meu care a decedat au vreun drept la pensie de urmas.mentionez ca fratele meu a lucrat in italia 7 ani ... (vezi toată discuția)
Pensie comunitara de urmas luap2402 luap2402 buna ziua,as dori sa stiu daca o persoana poate beneficia de pensie si din partea altui stat acolo unde a muncit(legal) .spre exemplu,tatal meu a muncit 3 ani ... (vezi toată discuția)
Custodie castigata in strainatate kokostark kokostark Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarea situatie. Sunt plecata din tara de 7 ani si am lucrat in toti acesti ani, fara intrerupere, avand ... (vezi toată discuția)