Tatal meu a decedat si a ramas de incasat o pensie restanta de handicap de la DGASMB in suma de 8500 lei. Ce trebuie sa fac pentru ca i mama mea sa poata incasa aceasta pensie restanta fara ca eu sa renunt total la dreptul de mostenire a bunurilor imobile aflate in proprietatea tatalui decedat? Mai multe birouri notariale mi-au refuzat succesiunea partiala fara sa motiveze explicit .
Tatal meu incasa pensia de handicap (stimulent financiar pentru integrarea persoanelor adulte cu handicap) pe card bancar dar erau mari restante in livrarea acestor sume care la data decesului constituiau suma de 8500 ron. Banii erau incarcati pe card in mod sporadic si cu multe luni intarziere iar in aces moment nu mai sunt incarcati pe card . DGSAMB a zis ca e nevoie de un certificat de calitate si o declaratie a tuturor mostenitorilor ca sunt de acord ca acesti bani sa fie virarti in contul unei singure persoane. Mai multe birouri notariale au refuzat acest lucru , motivand ca acea declaratie se refera la renuntarea la absolut toata masa succesorala, nicidecum la acordul pentru ca banii sa fie incasati de o singura persoana urmand ca sa ne intelegem intre noi asa cum a spus clar functionarul de la DGAsmb. Ceva e neclar aici si cineva minte :(