genessis63 a scris:
Nu stiu ce sa va zic. persoana neinormata este cea care dispune virarea banilor catre cel mentionat in declaratia notariala de catre mostenitori. Vorbim de un functionar al statului cu putere de decizie care face asta de mult timp. Daca imi da banii restanti pentru ca am acordul scris si legalizat al celorlalti mostenitori , care e problema? Doar daca ceilati mostenitori ar contesta acest act ar fi o problema dar din moment ce-i aduc pe toti la notar ca sa dea o declaratie de acceptare ca o singura persoana sa ridice aceste dreprturi banesti restante?
Da, și daca dispune virarea banilor asta înseamnă că este familiara cu activitatea notariala și cu legislația? Apasă un buton.
Nu e nicio problemă.
Doar ca acceptând moștenirea se accepta tot. Absolut tot ce avea defunctul.
Cum dvs nu doriți sa dezbateti succesiunea (ci doar sa obțineți un certificat de calitate), iar când veți dori să dezbateti, tot așa, o sa vreți pe bucăți, ar trebui sa fiți foarte conștient că asta va presupune multe deplasări din partea mamei la notariat. Si al altor moștenitori acceptanți.
Deja are o vârstă. Gândiți-vă daca va cădea la pat.
Apoi o sa va plângeți că nu găsiți notar înțelegător care sa vina acasă și ca nimeni n-are înțelegere pentru bătrâni.
Deci toooaate drumurile pe care le va face mama vor fi consecința acțiunilor dvs.
Încercați sa ganditi si in perspectivă, nu ca musca, de azi pe mâine.
În rest, faceți ce credeți, daca sunteți ATÂT de convins că asa e bine.