Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notarul refuza eliberarea unui certificat de calitate de ...

De ce notarul refuza eliberarea unui certificat de calitate de mostenitor si pretinde efectuarea succesiunii pentru a elibera certificatul de mosternitor ?
Cel mai recent răspuns: genessis63 , utilizator 20:55, 18 Septembrie 2025
Mergeți la alt notar..Probabil notarul.v a oferit un argument pt refuzul de a va elibera actul dorit...
Dar de ce nu dezbateti succesiunea?
Cine v-a cerut certificat de calitate de moștenitor?
Vad ca ați mai postat o întrebare cum ca aveți de ridicat o pensie a tatălui decedat.
În atare condiții, n-aveti ce face cu certificatul de calitate de moștenitor. Nu vă folosește.
Trebuie sa dezbateti succesiunea, sa obțineți un certificat de moștenitor, în cuprinsul căruia sa se menționeze sumele exacte, pe care le aveți de încasat.
Ca sa ridicați banii va trebuie un document doveditor al dreptului de proprietate asupra acelor sume. Adică un certificat de moștenitor.
Certificatul de calitate de moștenitor doar atesta calitatea de moștenitor. Nu este act de proprietate.
DGASMB pentru a ridica stimulentul de handicap restant al tatalui meu decedat recent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, mi-a decedat unicul fiu în accident rutier. nu a ... necula.ioan necula.ioan Bună ziua, mi-a decedat unicul fiu în accident rutier. Nu a fost căsătorit, nu a avut copii. Am fost la notar cu soția și doi martori așa după cum ne-a ... (vezi toată discuția)
Incasare pensie restanta de catre sotia supravietuitoare in cazul in care exista si alti mostenitori (copii) genessis63 genessis63 Tatal meu a decedat si a ramas de incasat o pensie restanta de handicap de la DGASMB in suma de 8500 lei. Ce trebuie sa fac pentru ca i mama mea sa poata ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor suplimentar oana ristea oana ristea Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema legata de dezbaterea succesiunii. Dupa decesul tatalui meu la cateva luni am inceput sa strang ... (vezi toată discuția)