avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de apel Aș dori ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de apel Aș dori dacă se poate va rog să primesc un ...

Cerere de apel

Aș dori dacă se poate va rog să primesc un răspuns la următoarea situație nițel cam complicată: în ultima zi a termenului de apel am trimis un email la instanță la dosar cu cererea de apel atașată email ului într un fișier. Din câte am înțeles fișierele adăugate email urilor trebuie să fie în pdf. În cazul meu am salvat in PDF cererea de apel cuprinzând trei pagini.După ce am făcut fișierul în PDF cu cererea de apel am trimis pe WhatsApp unei cunoștințe fișierul PDF pentru a citi cererea de apel și a mă sfatui. Ulterior, la momentul trimiterii email ului cu fișierul PDF care conține cererea de apel am procedat astfel: rămânând în istoricul conversațiilor de pe WhatsApp fișierul PDF pe care i l am trimis cunoștinței mele pentru a l citi am preluat acel fișier PDF care conține cererea de apel din istoricul conversației mele cu acea persoană și l-am atașat email ului pe care l am trimis la judecătorie. După trimiterea e mailului ,am primit în locul unui email de confirmare, un email prin care eram înștiințată că a fost respins de la înregistrare emailul meu deoarece nu respectă condițiile necesare pentru a fi înregistrat la instanță în sensul că nu conține fișier PDF așa cum prevede legea. După primirea e mailului de respingere am trimis un nou email la care am atașat în format PDF fișierul care conținea cererea de apel ,de data aceasta intrând pe email și apăsând pe pictograma agrafă pentru a atașa fișierul PDF din fișierele mele și nu cum am procedat data trecută preluând acel fișier PDF din discuția de pe WhatsApp cu acea cunoștință la care am trimis fișierul spre a studia. La primul e mail trimis, deși în WhatsApp fișierul era în PDF după ce am trimis emailul ,fișierul atașat email ului nu a fost PDF ci DOC PDF., apărând pictograma caracteristică PDF lângă cuvîntul DOC. În schimb la cel de al doilea e mail trimis fișierul atașat apărea într adevăr PDF. Problema este că e mailul respins de la înregistrare a fost depus în ultima zi a termenului prin intermediul poștei electronice iar celălalt e mail care a fost înregistrat și a avut fișierul atașat în PDF a fost depus în afara termenului. Acum mă aștept ca din cauza faptului că cel de al doilea e mail a fost înregistrat în afara termenului instanța să invoce excepția tardivității apelului neținând cont că nu a fost vina mea că fișierul de pe WhatsApp care l am salvat în PDF și pe care l am trimis prin intermediul primului email a apărut în evidența instanței în email ca PDF DOC și a fost respins de la înregistrare. Dacă mă puteți sfătui vă rog ce aș putea face sau invoca pentru a se ține cont de email ul trimis în termen care deși are fișierul atașat din conversația pe WhatsApp în PDF ,în e mailul recepționat de către instanță fișierul este PDF DOC ? Nu este vina mea că prin trimitere s a convertit de la PDF la PDF DOC! Mulțumesc anticipat!