avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1348 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Anul viitor indeplinesc 56 de ani și jumătate, iar ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Anul viitor indeplinesc 56 de ani și jumătate, iar acum am ...

Anul viitor indeplinesc 56 de ani și jumătate, iar acum am 17 ani și câteva luni de grupa speciala,.Deoarece firma unde lucrez se închide rămân cu 17 ani împliniți ,dar mai am nevoie de vechime pt stagiul complet de cotizare, se mai poate cumpăra vechimea necesară pt a ieși la pensie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 21 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asigurarea retroactivă conform art. 6 alin. (3) din Legea nr. 360/2023
[ link extern ]
Talicosu Gheorghe
Nu mai aveti timpul necesar de cumparare de vechime in munca pentru a indeplini consditia de stagiu complet de cotizare contributiv de 35 ani.
Nu va mai ajuta cu nimic.
Care este vechimea totala in munca, in afara acelor 17 ani lucrati in conditii speciale?
Ultima modificare: Duminică, 21 Septembrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie la limita de varsta redusa cf art 56 din lg 360/2023 articolul ... 5752187 5752187 Pensie la limita de varsta redusa cf art 56 din Lg 360/2023 Articolul 56-Lg 360/2023 Persoanele care au depăşit stagiul complet de cotizare contributiv ... (vezi toată discuția)
Pensie la 60 de ani fara penalizare? DanutBogdan DanutBogdan Buna ziua, Am 60 de ani (in august 2025), 34 de ani de contributie la pensii, 5 ani de facultate la zi, 9 luni de armata, 9 luni de somaj in anul 1996. Pot ... (vezi toată discuția)
Urmează sa indeplinesc condițiile de pensie la limita de vârstă ... Talicosu Gheorghe Talicosu Gheorghe Urmează sa indeplinesc condițiile de pensie la limita de vârstă și anume anul acesta împlinesc 56 de ani și 18 de grupa speciala, după noua lege a ... (vezi toată discuția)