avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
LIVE, ACUM (498 PARTICIPANȚI) Reforma fiscală 2025-2026: Implicații și strategii de optimizare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie 60% apartament fara acordul copilului major
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie 60% apartament fara acordul copilului major

Detin 60% din apartament si copilul meu major detine restul de 40%.
Pot dona partea mea de 60% unui nepot fara acordul copilului?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți dona dar dacă nu aveți și alte bunuri care să fie moștenite de către fiu acesta va putea cere reducțiunea liberalităților excesive.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Binenteles . Cat timp sunteti in viata si aveti discernamant , nu aveti nevoie de acordul nimanui , nici macar al copilului major , sa dispuneti cum doriti de bunurile dvs.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți unde locui în altă parte? Nu prea reiese din text... nu faceți greșeli să rămâneți fără locuință.
Daca fac donatia cu dreptul de a dispune de apartament pana la deces? Ce proportie ar fi inatacabila?
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2025
sarar, utilizator
Deci nu pot dona decat 30%? Sau care ar fi proportia ce nu poate fi atacata? Mentionez ca as face-o cu drept de habitare pana la deces.
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2025
sarar, utilizator

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager fara contract de vanzare cumparare intre parteneri. mihaelaxxx mihaelaxxx Buna ziua. Locuiesc impreuna cu partenerul meu (nefiind casatoriti), intr-un apartament al lui, mostenit de la mama sa, cu succesiune finalizata, CF, totul ... (vezi toată discuția)
Donatia e sigura? anonimiu anonimiu Buna ziua! Sunt casatorit de 2 ani.Am o casa cumparata inainte de casatorie pe numele meu si un apartament tot pe numele meu cumparat in timpul casatoriei bun ... (vezi toată discuția)
Contract v-c pe nume copil major MoP MoP Buna ziua. Dorim sa achizitionam o casa direct pe numele copilului major. Putem face acest lucru stipuland in contract uzufruct\\/ habitat viager (nu ... (vezi toată discuția)