avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Modificare documente mașină ca urmare a schimbării ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Modificare documente mașină ca urmare a schimbării domiciliului

Bună ziua,
Vă rog să mă ajutați cu un răspuns la următoarea situație:
- eu sunt originară din Hunedoara;
- impozitul pe mașina personală este plătit către Direcția de Impozite și Taxe Hunedoara, deoarece, la momentul achiziției ei, aveam adresa de domiciliu în acel oraș;
- în 2021, după ce mi-am pierdut actul de identitate, deoarece nu puteam merge în Hunedoara să solicit emiterea unuia nou, proprietarii imobilului în care locuiam, din Cluj-N, au fost de acord să îmi fac un nou act de identitate pe acel domiciliu;
- despre obligativitatea de a-mi transfera rezidența fiscală (nu știu dacă este corectă formularea, dar...înțelegeți la ce mă refer) la primăria Cluj, respectiv de a solicita modificarea talonului mașinii, și a plăcuțelor de înmatriculare, am aflat în 2023. Recunosc că am tot amânat, am uitat, m-am luat cu altele;
- despre faptul că inclusiv permisul trebuia schimbat (chiar dacă pe el nu apare adresa) am aflat azi;
- am fost oprită de câteva ori în trafic, am avut norocul ca dnii agenți să nu observe neconcordanța dintre adresa din actul de identitate și cea înscrisă în talonul mașinii;
Acum aș vrea să îmi vând mașina și să cumpăr alta. Știu că cea mai simplă soluție ar fi să îmi schimb iar domiciliul pe Hunedoara. Dar, dacă aș vrea să nu îmi schimb buletinul, și să rămân cu domiciliul pe Cluj-N, ce ar trebui să fac, în sensul vânzării mașinii, respectiv în sensul achiziției unei alte mașini? Ce amendă risc acum, pentru nerespectarea acelui termen de 30 zile în care trebuia să cer schimbarea documentelor, de la momentul schimbării domiciliului?
Vă mulțumesc anticipat. Zi frumoasă!

Alte discuții în legătură

Carte de identitate 14 ani dejan dejan Buna ziua, Va rugam sa ne ajutati in privinta cartii de identitate a fiului nostru care implineste 14 ani pe data de 21 Octombrie. Problema noastra este ca ... (vezi toată discuția)
Schimbari de acte / documente in urma schimbarii domiciliului celeterm celeterm Schimbarea domiciliului dintr-un judet in altul implica schimbarea cartii de identitate. Aveti idee daca si permisul, talonul masinii, numarul, pasaportul? (vezi toată discuția)
Cand pot cere radierea masinii din circulatie Scrip87 Scrip87 Buna ziua, Am vandut o masina si am facut prostia sa nu trec pe talonul masinii nimic la rubrica \"instrainat catre...\",crezandu-l pe cel care a cumparat-o ... (vezi toată discuția)