avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Am vandut in luna mai 2025 trei terenuri agricole pe ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Am vandut in luna mai 2025 trei terenuri agricole pe care le-am ...

Am vandut in luna mai 2025 trei terenuri agricole pe care le-am cumparat in urma cu 14 ani, care depasesc valoarea de 100.000 euro. Intentinez sa vand un teren intravilan construibil cumparat cu 18 ani in urma. Valoarea de vanzare depaseste 150.000 euro. Voi plati TVA pentru acesta daca il vand in 2025? Dar daca il vand in iunie 2025, adica peste un an de la ultima vanzare de teren agricol? Considera ANAF aceste bunuri ca fiind din patrimoniul personal avand in vedere perioada lunga de detinere? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Teren construibil sau neconstruibil deci platitor sau nu de tva ? sorin1977 sorin1977 am vandut mai multe terenuri si depasesc suma de 35000 de euro dar in momentul vanzarii terenurilor in contractul de vanzare cumparare scria teren arabil ... (vezi toată discuția)
Tva pe terenuri mariusbompa mariusbompa Daca vand un teren intravilan care depaseste 35000 euro, devin platitor de TVA, dupa lege. Urmare acestei vanzari daca vand alt teren dar extravilan, sunt ... (vezi toată discuția)