Bună ziua
Am primit comunicat de divorț ( îl așteptăm de mult de mult amenință cu asta) pe data de 12.09.2025
În termen de 25 de zile trebuie să depun contestație
Nu mă descurc nu știu ce să fac nu am bani de avocat!
Cere schimbarea numelui custodie comuna în condițiile în care. Nici eu nici el nu avem casa . Locuim la socrii cu care nu ne înțelegem Certuri scandal
Ce să fac?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Intampinare trebuie sa depuneti, nu contestatie, asta reprezinta raspunsul dvs la cererea lui
Custodia comuna adica exercitarea egala a autorității părintești nu are legătură cu.locuinta, ci cu drepturile si obligațiile părintești.
Va trebui sa va mutati si sa cereti ca locuinta copilului sa fie la dvs.
Deci in Intampinare scrieti ca sunteți de acord ca sunteti de acord cu divortul din culpa comuna, ca ambii sunteți rwsponsabili pt destramarea relației, ca sunteti de acord sa va schimbati numele si sa exercitati egal autoritatea parinteasca. Cereti ca locuinta copilului sa fie la dvs si ca tatal sa plătească pensie raportat la venitul sau, iar daca nu are job sa se raporteze la venitul minim pe economie.
Întâi citiți cu atenție, cum v-a spus și colega indirect, actele primite: aveți o comunicare (adică trimitere) a acțiunii lui la catre trebuie să faceți întâmpinare.
Ca să fii părinte nu ești condiționat de o proprietate, ci de posibilitatea de a îngriji și decide pentru copil, de interes și preocupare. Aveți nevoie de o locuință decentă, un job, o rutină cu copilul. Nu contează că vă țin socrii, mama sau stați în chirie.
Dacă nu știți cum să faceți, găsiți un avocat care să vă învețe și vă notați ce să scrieți, costurile sunt mult mai mici sau, dacă doriți, doar să vă scrie întâmpinarea. Sunt avocați care acceptă plata în rate, nu trebuie să aveți banii de-odată. Trebuie să aflați unele lucruri elementare, cum ar fi că autoritatea părinteasca exercitată în comun este regula.