avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului + divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului + divort

Bună ziua! Urmează să divorțez de soțul meu. In cazul in care fiecare dintre noi vrea sa aibă custodia copilului, dar nu comuna, actele de divorț se depun tot la notar? Cum se procedează mai exact? Și ce șanse sunt ca tatăl să câștige custodia copilului care are 1 an și 9 luni? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Rox. , utilizator 11:51, 30 Martie 2018
In această situație divorțul nu se poate efectua la notar ci doar in fata instanței ,astfel că va trebui sa întocmiți o cerere pe care să o adresați acesteia...
La notar puteti sa divortati doar daca va intelegeti pe toate aspectele ,domiciliul minor, ,,custodie"",pensie alimentara etc.In cazul in care nu exista acord solutia este instanta,tinand cont de varsta minorului sansele tatalui sunt infime ca sa nu spun aproape 0.
Va mulțumesc! Asta înseamnă că din start trebuie sa Ap la serviciile unui avocat? Contează la custodia copilului cine face cererea de divorț în instanță? Adică dacă o fac eu scad șansele să obțin custodia copilului?

Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2018
gi-jane2, moderator
La notar puteti divorta doar de comun acord pe toate aspectele ce tin de desfacerea casatoriei, inclusiv exercitarea autoritatii parintesti si locuinta copilului, precum si cuantumul pensiei de intretinere. Orice dezacord va trimite automat in fata instantei.

Sansele depind de f multe aspecte: de modul cum este formulata si motivata cererea, de circumstantele particulare ale situatiei din familie, de persoana care se ocupa indeaproapre de copil, dar de principiu nu cred ca aveti sanse ca unul dintre dvs sa obtineti custodie exclusiva.

Si aceasta deoarece exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti este exceptia in legislatia noastra si se acorda - de regula - atunci cand unul dintre parinti este alcoolic, drogat, agresiv cu minorul, in general cand pune in pericol grav cresterea si dezvoltarea minorului.
Custodie comuna înseamnă sa plimbam copilul de la unul la altul? Că eu cu asta nu sunt de acord.

Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2018
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Bună ziua! aș avea nevoie de o informație referitoare la custodia ... Ioana3007 Ioana3007 Bună ziua! Aș avea nevoie de o informație referitoare la custodia unui minor! Dacă doua persoane căsătorite legal care au împreună un copil minor(sub ... (vezi toată discuția)
In caz de divorț cu copii minorii cine este mai avantajat sa ... Un om printre oamenii Un om printre oamenii In caz de divorț cu copii minorii cine este mai avantajat sa primeasca custodia copiilor minori,si daca costodia este luata de unul dintre,parinti acesta ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva udrea76 udrea76 Buna ziua, As dori sa stiu daca in urma divortului de comun acord custodia copilului minor imi poate fi data in exclusivitate mie in conditile in care fostul ... (vezi toată discuția)