avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezvoltatorul nu finalizează construcția, ce se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezvoltatorul nu finalizează construcția, ce se poate face?

Bună, sunt o persoana fizica care in luna iulie 2022 a încheiat un contract, la notar, pentru achiziția unei case ce urma sa se edifice pe o parcela de la un dezvoltator. Dezvoltatorul avea obligația, conform contractului la notar, sa ia toate autorizațiile sa edifice casa, la cheie, conform aceluiași contract. După 3 ani și 4 luni casa a fost ridicata, am achizitionat si carat singur cu fortele proprii tot ce înseamnă amenajări interioare, gresie, faianta, parchet și multe altele. Multe amenajări, inclusiv obiectele sanitare, dezvoltatorul le imputa ca fiind pe costul meu. În momentul de fata mai avem valabilitatea contractului, printr-un act adițional pana la finalul anului. Acum dezvoltatorul nu finalizează construcția și nu o braseaza la utilități ( desi sunt menționate in contract), în plus sunt menționate și taxe de penalizare ce nu sunt achitate . Avand în vedere faptul ca preturile au crescut foarte mult din 2022 pana în 2025, am impresia, ca dezvoltatorului nu ii mai convine prețul pe contract, se așteaptă sa renunț eu la contract, el continuând la nesfârșit construcția, sa-mi dea banii cei din 2022 si poate nimic pe amenajări interioare și sa vândă casa, la preturile actuale, la alt cumpărător.
Ce se poate face în acest caz, penalizările de întârziere nu le-am primit, termenul promisiunii se aproprie de final și dezvoltatorul găsește scuze sa finalizeze lucrarea? Nu doresc banii înapoi având în vedere faptul ca preturile au crescut, am făcut o grămadă de investiții extra și am muncit și eu la construcție ( dețin facturi fiscale pentru toate cumpărăturile extra făcute cât si declarații scrise pentru alte prestări servicii achitate, plus mii de poze din fazele construcției - eu am făcut diriginții de santier)
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:27, 4 Octombrie 2025
Cred că aveți mare nevoie de ajutorul unui avocat specializat care să vă asculte cu atenție și să analizeze toate documentele și acțiunile dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect instalatii sanitare Almaris Almaris As avea rugamintea sa ma indrumati in cazul in care ati facut demersuri pentru obtinerea proiectului de instalatii sanitare ale imobililului(blocului) unde ar ... (vezi toată discuția)
Necesitate diriginte de santier pentru o constructie realizata in 2008? dodoambra dodoambra Buna ziua Am o intrebare. Am primit autorizatie de constructie \"extindere si mansardare casa\" in 2007. Lucrarile le-am terminat in 2008, fara finisaje ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa Elena_negoita Elena_negoita Buna ziua! In data de 03 Martie am semnat o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare a unei case cu teren de 500 mp. In promisiunea respectiva se specifica: ... (vezi toată discuția)