avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conditii intabulare constructie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conditii intabulare constructie?

As dori sa stiu daca pentru intabularea unei case nou construite este nevoie ca aceasta sa aiba geamuri,usi si fatada terminata? Sunt aceastea conditii obligatorii? Pt ca eu nu am gasit nicaieri aceste conditii, dar asa mi-a spus cineva, si as vrea sa ma lamuriti pt ca nu sunt de specialitate(notar, avocat..)
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:33, 28 Decembrie 2008
Pentru întabularea unei construcţii noi este nevoie, printre altele, de certificatul privind atestarea edificării construcţiei, act care se eliberează doar după recepţia la terminarea lucrărilor şi are ca scop atestarea conformităţii construcţiei cu autorizaţia în temeiul căreia a fost ridicată.

Dacă acea construcţie nu este finalizată, nu se poate atesta respectarea autorizaţiei, autorizaţia la baza căreia stă un proiect (fostul PAC, care are denumirea schimbată după modificarea legii 50), deci nu se poate elibera certificatul în lipsa căruia întabularea nu poate fi făcută.

Liviu S.Bordaş
Intabularea se face in baza procesului verbal de finalizare a lucrarilor. Atat timp ce aceea constructie nu este finalizata, lipsindu-i usile , ferestrele, etc, nu poate sa fie intabulata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Decembrie 2008
Rodica Ciobanu, Avocat
Intabularea se face in baza autorizatiei de construire si a Procesului verbal de receptie incheiat la terminarea lucrarilor semnate de dirigintele de santier, proiectant, reprezentant al Primariei, beneficiar. Fara receptia lucrarilor, constructia nu se condidera finalizata si nu poate avea loc intabularea acesteia. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in legalitate cu un balcon theogrigore theogrigore Parintii mei au obtinut in luna mai 2017 autorizatie de constructie pentru un balcon situat la parter, pentru o persoana cu handicap (tatal meu). Au construit ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, doresc sa cumpar o casa neterminata, este doar constructia ... calling calling Bună ziua, doresc sa cumpar o casa neterminata, este doar constructia la rosu si acoperișul fara usi si geamuri. 1. Nu stiu daca este intabulata.( se ... (vezi toată discuția)
Construcție fără autorizație. care este procedura de intrare în legalitate? ludo ludo Buna ziua, Scuze daca nu am ales forumul corespunzator, rog mediatorul sa-l dirijeze corect. O cunostinta , fara acces la internet, ar vrea sa stie cum ar ... (vezi toată discuția)