Am închiriat apartament și m-am răzgândit înainte să mă mut, iar proprietarul refuză să-mi dea și avansul și garanția
Salutare tuturor. Recent m-am hotărât să închiriez un apartament în Floreasca (chirie lunară de 560 E), am semnat contractul pe 15 septembrie, singura mea nevoie fiind sa fie liniște (am traume și triggere de la ultimul loc unde 5 ani am auzit numai vibrații și bubuituri în pereți). Proprietarul m-a asigurat că trafic e doar dimineața când se duc corporatiștii la muncă.
Prima și singura dată când m-am dus în apartament sa fac curat (fără lucruri, ci cu produse de curățenie și aparat de dezinfectat canapeaua) era sâmbătă seara și am realizat cu stupoare că traficul nu se oprește nicio secunda, era extrem de mult zgomot de la strada și n-am putut să stau pe balcon nici așa în trecere, d-apai sa citesc sau să mă relaxez, cum am nevoie.
Ok, și mi-am strâns produsele, am părăsit casa și am anunțat proprietarul că nu pot locui acolo - eu vrând să mă mut pentru următorii 5-7 ani, nu sa stau câte o lună. Am anunțat la o săptămână de la semnarea contractului, cu precizarea că nu am locuit real nici măcar o zi. M-am întâlnit cu el, mi-a cerut cheile și mi-a zis că contractul pot să-l arunc, că e nul.
Ce a înțeles el din contract nul e că îmi păstrează cei 1200 de euro, îmi ia și cheile, și chiar în seara în care l-am anunțat și-a pus iar apartamentul la închiriat cu o chirie mai mare (580) și mă gândesc că a început vizionările.
Contractul prevede sa anunț cu 60 de zile că plec (in loc de standardul de 30) și aici a interpretat în lăcomia lui obscenă că nu mi se mai cuvine niciun ban. Precizez că apoi nu mi-a mai răspuns la mesaje, telefoane, nimic. L-am sunat prin altcineva și a zis că s-a simțit înșelat că m-am răzgândit eu, ba l-am mai anunțat și când era în vacanță și i-am stricat ultima zi.
Scuze pentru postul lung. Deci ăsta m-a lăsat fără toți banii de mutat, mi-a luat și cheile și invocă egoul lui rănit, interpretând cele 60 de zile de anunț ca fiind exact pierderea lui ce trebuie acoperita. Ma puteți sfătui ce sa fac? Mulțumesc!