Cumparat auto nou de la dealer autorizat. Schimbat buletin/adresa de domiciliu(alt judet) intre momentul achizitiei si momentul incercarii de inregistrare la fisc. Refuzat pe baza motivarii ca adresa de pe factura nu corespunde cu noua adresa de domiciliu. Este legal?
Inregistrarea fiscală a bunurilor mobile/imobile se face la domiciliul fiscal actual, adică adresa din buletinul valabil la data depunerii cererii.
Faptul că factura a fost emisă anterior, cu vechea adresă, nu schimbă dreptul de proprietate și nu anulează valabilitatea documentului fiscal.
Depuneti cerere scrisa cu nr de inregistrare, nu pe vorbe. Atașați copia facturii, cartea de identitate nouă, contractul de vânzare, CIV, certificatul de conformitate și dovada plății. Menționați explicit în cerere:
„Solicit înregistrarea fiscală a autoturismului marca ..., având în vedere că am dobândit dreptul de proprietate prin factura fiscală nr. ... emisă pe CNP-ul meu, iar între timp mi-am schimbat domiciliul.
În temeiul legislatiei romane, înregistrarea trebuie efectuată la domiciliul fiscal actual.”