Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cumparat auto nou de la dealer autorizat

Cumparat auto nou de la dealer autorizat. Schimbat buletin/adresa de domiciliu(alt judet) intre momentul achizitiei si momentul incercarii de inregistrare la fisc. Refuzat pe baza motivarii ca adresa de pe factura nu corespunde cu noua adresa de domiciliu. Este legal?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 09:58, 7 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inregistrarea fiscală a bunurilor mobile/imobile se face la domiciliul fiscal actual, adică adresa din buletinul valabil la data depunerii cererii.
Faptul că factura a fost emisă anterior, cu vechea adresă, nu schimbă dreptul de proprietate și nu anulează valabilitatea documentului fiscal.

Depuneti cerere scrisa cu nr de inregistrare, nu pe vorbe. Atașați copia facturii, cartea de identitate nouă, contractul de vânzare, CIV, certificatul de conformitate și dovada plății. Menționați explicit în cerere:

„Solicit înregistrarea fiscală a autoturismului marca ..., având în vedere că am dobândit dreptul de proprietate prin factura fiscală nr. ... emisă pe CNP-ul meu, iar între timp mi-am schimbat domiciliul.
În temeiul legislatiei romane, înregistrarea trebuie efectuată la domiciliul fiscal actual.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere vechi fara cnp mihai_ursu mihai_ursu Buna ziua, mama mea are un certificat de nastere emis in 1953, nu are trecut CNP-ul pe certificat, acum i-a expirat buletinul de identitate si trebuie schimbat ... (vezi toată discuția)
Procedura de judecata riki1 riki1 Buna ziua, Poate exista un proces civil in care paratul nu a fost citat si actul de identitate este expirat? (vezi toată discuția)
Schimbare acte masina dintr-un judet in altul doru6 doru6 Tatal meu si-a schimbat buletinul intr-un alt judet - Botosani si drept urmare si-a schimbat si permisul de conducere la noua adresa din buletin. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)