avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... schimbare acte masina dintr-un judet in altul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

schimbare acte masina dintr-un judet in altul

Tatal meu si-a schimbat buletinul intr-un alt judet - Botosani si drept urmare si-a schimbat si permisul de conducere la noua adresa din buletin. Am inteles ca trebuie sa schimbe si actele masinii, respectiv sa se inregistreze la directia de taxe si impozite de la noua adresa din buletin.
In acest sens s-a dus la Administratia fiscala din Iasi (vechea adresa) sa solicite certificat fiscal cu care sa se prezinte la Botosani pentru a inregistra aici masina.
Cei de la Iasi i-au spus insa ca nu are cum sa treaca masina pe Botosani ci ca trebuie sa-i vanda masina mamei mele (cu care este inca casatorit) care are domiciliul in Iasi #-o

Mie nu mi se pare deloc logic si nici pe de parte simplu de facut ceea ce a spus tanti de la Iasi.

Care ar fi procedura de urmat si ce documente sunt necesare pentru a transfera masina dintr-un judet in altul?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: alinporcariu , utilizator 18:08, 5 Ianuarie 2018
Conform Codului fiscal, art 264(Dobandiri si transferuri ale mijloacelor de transport) trebuie sa declarati modificarea de domiciliu la Primaria din Iasi la compartimentul de impozite si taxe locale :
"...
(4) Orice persoană care dobândeşte/înstrăinează un mijloc de transport sau îşi schimbă domiciliul/sediul/punctul de lucru are obligaţia de a depune o declaraţie fiscală cu privire la mijlocul de transport, la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale pe a cărei rază teritorială îşi are domiciliul/sediul/punctul de lucru, în termen de 30 de zile inclusiv de la modificarea survenită "

[ link extern ]

Din normele metodologice :

125. (1) În cazul schimbării domiciliului, a sediului sau a punctului de lucru, pe teritoriul României, contribuabilii proprietari de mijloace de transport supuse impozitului au obligaţia să declare, conform art. 264 alin. (4) din Codul fiscal, în termen de 30 de zile, la compartimentul de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale din raza administrativ-teritorială unde sunt înregistrate aceste mijloace de transport, data schimbării şi noua adresă.
(2) În baza declaraţiei fiscale prevăzute la alin. (1), compartimentul de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale transmite dosarul în vederea impunerii, în termen de 15 zile, compartimentului de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale de la noul domiciliu, sediu sau punct de lucru, după caz, specificând că, în baza confirmării primirii, va da la scădere impozitul cu începere de la data de întâi a lunii în care s-a schimbat domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz, urmând ca impunerea să se stabilească cu începere de la aceeaşi dată la noua adresă.

(3) Compartimentul de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale de la noul domiciliu, sediu sau punct de lucru, după caz, verifică pe teren, înainte de confirmarea primirii dosarului, exactitatea datelor privind noua adresă, confirmând preluarea debitului în termenul prevăzut de lege.

[ link extern ]


Acte necesare pentru transferul unui mijloc de transport auto

Cerere;

Declaratie tip pentru scoaterea din evidenţă a mijloacelor de transport( model ITL 027) (in care veti taia la: "ca efect" toate optiunile mai putin " / schimbării domiciliului/" iar la :"Noul proprietar" va veti trece tot pe dvs cu noua adresa)

aici gasiti modelul declaratie, comunicarea pe care trebuie sa o faca Primaria din Iasi catre cea din Botosani precum si comunicarea catre dvs.:
[ link extern ]

Cartea de identitate a mijlocului de transport (fotocopie);

Fisa de inmatriculare a mijlocului de transport (fotocopie)

Buletinul/ cartea de identitate cu noul domiciliu(fotocopie);


Model de cerere :
CERERE TRANSFER AUTO

Subsemnatul... ... , domiciliat in (noua adresa) ... ... , str. ... ..., nr. ... , bl. ... , sc. ... , ap. ... , localitate... , rog sa imi aprobati transferul auto marca ... , serie motor ... , de la adresa (vechea adresa): str. ....., nr. ... ... ..., bl. ... ..., scara... ..., ap. ... ..., localitate ... .

Data...,
Semnatura....,


Multumesc pentru informatii, m-ati ajutat foarte mult
In afara de fisa inmatriculare, declaratia pentru scoatere din evidenta mijloc transport, CI cu noul domiciliu mai este nevoie de cererea de radiere de la vechiul organ fiscal pe raza caruia a fost domiciliul vechi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe masina platit de doua ori!!!! vioichim vioichim buna ziua .in anul 2010 mi-am schimbat buletinul de la oras la sat dar masina a ramas pe oras , am platit impozit pe ea ,sant la zi cu impozitul iar acum cand ... (vezi toată discuția)
Nelamurire plata impozit masina Monica H. Monica H. in 2007 am cumparat o masina...in 2008 m am casatorit si mi am schimbat domiciliul....intrebarea mea este: unde platesc acum impozitul pt masina??? la primaria ... (vezi toată discuția)
Transfer impozit auto alexandra_draghici24 alexandra_draghici24 Buna ziua sotul si-a schimbat buletinul in 2.03.2011 adresa fiind la rural el pana in 2012 inclusiv a platit impozitul auto in Brasov in mediu urban,am cerut ... (vezi toată discuția)