avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am o problema legata de un certificat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am o problema legata de un certificat de edificare ...

Buna ziua!
Am o problema legata de un certificat de edificare si o inscriere in cartea funciara.
In anul 2005 sotul meu a cumparat un teren impreuna cu varul lui (casatorit). Ulterior dupa ce ne-am casatorit s-a emis autorizatia de construire pe numele celor 3 mentionati mai sus. Cand constructia a fost finalizata in 2019 a solicitat la primarie un certificat de edificare a constructie la care am inteles ca a atasat o declaratie ca este necasatorit. Anul acesta varul lui a cedat partea lui printr-un contract de partaj voluntar catre mine si sotul meu. Inainte de incheierea acestui partaj fiind inscrisa pe rolul fiscal cu bunul ca fiind bun comun. Notariatul a incercat sa inscrie contractul de partaj voluntar in Cartea Funciara insa a fost respinsa pe motivul ca nu figurez ca si proprietar tabular. La acest moment suntem divortati. Am incercat sa solicitam impreuna rectificarea certificatului de edificare a constructiei insa Primaria ne-a comunicat ca nu poate sa il rectifice, trebuie sa solicitam noi doar prin instanta, desi noi ne intelegem, nefiind necesar sa incarcam rolul instantei aiurea.
Prin urmare, va rog sa imi comunicati ce ar fi de facut pentru inscrierea bunului comun in Cartea Funciara si ulterior trecerea spatiului in spatiu comercial.

Alte discuții în legătură

Intrebare Gabriel Stefanescu Gabriel Stefanescu Buna Ziua.Am cumparat in 2004 un teren fara constructii pe el cand eram necasatorita.In 2005 m-am casatorit si am construit impreuna cu sotul o casa.Am ... (vezi toată discuția)
Interesare cornelia77bc cornelia77bc buna ziua, sunt casatorita de 10 ani si de 6 ani locuiesc in apartamentul soacrei,iar anul acesta ia facut sotului meu contract de vanzare cumparare pe ... (vezi toată discuția)
Corectie cote / suprafețe gresite in intabulare VIAA VIAA Buna ziua! Rugăm suport pentru rezolvarea următoarei situații: [b]1. Imobil:[/b] a. Suntem proprietarii unui apartament dobandit prin CVC pe legea ... (vezi toată discuția)