avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
LIVE, ACUM (506 PARTICIPANȚI) Inspecția fiscală în era digitală: Cum vă pregătiți pentru un control ANAF bazat pe datele din e-Factura și SAF-T?
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plasamentul familial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plasamentul familial

Buna ziua! Prietena mea , de 70 de ani, împreună cu soțul ei de 73 de ani, își cresc nepoata, acum de 16 ani, încă de la 7 luni, fiindca mama a fugit în Turcia, fiind cetățean turc, iar tatăl o persoana cu gradul 1 cu handicap, consumator de alcool etc, etc. De câțiva ani, starea lor de sănătate și veniturile mici, nevoile pentru copil fiind mari( menționez că fata e fruntașă la învățătură) nu se mai descurcă. I-am recomandat sa se adreseze DGASPC Neamț, iar anul trecut, in luna mai, a fost cu minora și au făcut cerere pentru plasament familial și monitorizare. Frica lor e că nepoata lor sa nu rămână fără ajutor, dacă ei pățesc ceva. Acum 2 zile, abia, au aflat că instanța nu a acordat plasament, deoarece aceasta se da doar dacă înainte a fost instituit plasament de urgență. Ce sfaturi puteți oferi. Chiar îmi doresc să îi ajut. De obicei ii duc eu cu mașina, deoarece distanta e cam de 80 de kmx2 de la domiciliu lor până la DGASPC Neamt.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2025
Gabeth1966, utilizator

Alte discuții în legătură

Incredintare minor anacami2 anacami2 O nepoata de sora mi-a lasat in grija fetita de 5ani si a plecat in italia cu sotul si cu copilul pe care il are cu acesta.Fetita este a altui barbat , un turc ... (vezi toată discuția)
Doua fete minore parasite de mama gabriela mitar gabriela mitar Buna ziua , sunt matusa a doua fete minore una de 14 ani si respectiv 8 ani.Tatal lor care a fost fratele meu a decedat in urma cu 4 luni,mama lor in luna mai ... (vezi toată discuția)
Cum îmi pot exclude de la moștenire copilul minor dat în plasament? simonarosu90 simonarosu90 Am o problema mai delicata și as dori un răspuns mai precis care ar fi demersurile pe care trebuie sa le fac. Sunt într-o relație de concubinaj de 11 ... (vezi toată discuția)