avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1399 soluții astăzi
LIVE, ACUM (506 PARTICIPANȚI) Inspecția fiscală în era digitală: Cum vă pregătiți pentru un control ANAF bazat pe datele din e-Factura și SAF-T?
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces mostenire

Buna ziua!

Mama a fost chemata in judecata pentru a se constata 1)calitatea ei de mostenitor legal dupa parinti; 2)stabilirea masei succesorale in legatura cu un imobil; 3)iesirea din indiviziune, prin atribuirea in natura.

Mama era decedata la data comunicarii cererii de chemare in judecata. Eu, impreuna cu fratii mei si cu sotul mamei, am cerut introducerea noastra in proces ca mostenitori si am cerut sa se admita cererea de chemare in judecata, neavand pretentii, cu solicitarea de a nu plati cheltuieli de judecata.

Intre timp decedeaza si sotul mamei (tatal meu).

Dosarul a avut doar un termen care s-a amanat din cauza grevei magistratilor.

Nici eu, nici fratii mei, nici sotul mamei nu am facut vreun demers la notarr in legatura cu mostenirea mamei.

Intrebarea este: va stabili instanta calitatea de mostenitori sau este nevoie ca in prealabil sa ne prezentam la notar?

Mentionez ca procesul se judeca in alt judet iar noi am dori sa nu fie nevoie de prezenta noastra fizica pentru a declara in fata instantei ca suntem de acord cu cererea introductiva.

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2025
Alx111, utilizator

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune . stelutaalistar stelutaalistar Buna ziua ! Problema are legatura cu o succesiune si cu o iesire din indiviziune. Este vorba de un imobil (casa si teren) ce a fost obtinut de soti in timpul ... (vezi toată discuția)
Partaj - cum se stabilesc cotele, valoarea imobilului lidy lidy suntem doi fraţi după mamă care au o moştenire(casă care a fost făcută împreună cu tatăl vitreg al meu,) dar nu ne putem înţelege, fratele a ... (vezi toată discuția)
Succesiune Vlad2013 Vlad2013 Buna seara , Exista o situatie: Parintii au decedat :mai intai,mama ,iar apoi tata. Mama nu a lasat niciun testament. Dupa decesul mamei , ... (vezi toată discuția)