avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1402 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interpretare certificat urbanism. Doresc să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interpretare certificat urbanism. Doresc să construiesc o casa, ...

Interpretare certificat urbanism.
Doresc să construiesc o casa, însă deschiderea la strada este de 12.4 metrii, ceea ce este ok, însă în certificatul de urbanism sunt redactate următoarele :
" AMPLASAREA CLADIRILOR FATA DE
LIMITELE LATERALE SI POSTERIOARE ALE PARCELELOR: Retragerea fata de limitele laterale va fi de min. 1/2 din H la cornise, dar nu mai putin de 5.00 m, retragerea fata de limitele posterioare va fi de min. 1/2 din H la cornise, dar nu mai putin de 6.00 m. unde H= inaltimea la cornise a constructiei celei mai inalte. Cladirile se vor alipi de calcanele cladirilor invecinate dispuse pe limitele laterale ale parcelelor pana la o distanta de maxim 20.00 m de la aliniament. Se interzice construirea pe limita parcelei daca aceasta constituie linia de separatie dintre zona mixta si zona rezidentiala, o functiune publica sau o biserica, cazuri in care se admite realizarea noilor cladiri numai cu o retragere fata de limitele laterale ale parcelei egala cu jumatate din H. la cornise, dar nu mai putin de 5.00 m "
Deci de aici înțeleg că trebuie să las 5 metrii pe fiecare laterala și eu mai pot construi doar pe 2,4 metrii ?

Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2025
forin_04, utilizator

Alte discuții în legătură

Distanta legala constructie fata de limita proprietate(gard) iancumot iancumot Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Vecinii mei au construit o casa la 50 cm fata de gard.casa este pozitionata de-a lungul gardului ... (vezi toată discuția)
Construire pe teren ingust - front stadal 11ml wai wai Buna ziua, Rog a fi consiliat, daca este posibil, in urmatoarea speta: - sunt in faza cumpararii unui teren cu urmatoarele caracteristici: 300 mp, front ... (vezi toată discuția)
Vecini consultaþi cu privire la p.u.d., fãrã a se þine cont de pãrerea acestora. bogdy33 bogdy33 Buna seara, am să încerc sa prezint situația mea cât mai succint: Primăria de Sector m-a înştiinţat că a fost înregistrată documentaţia ... (vezi toată discuția)