Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cass la venitul din dividende

Bună ziua!Va rog sa -mi spuneți dacă (și de ce ) este legal să se plătească cass pe dividende,deși am platit toate impozitele impuse de către legislația în vigoare inclusiv cass.Nu este o impozitare de 2 ori? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2025
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:57, 13 Octombrie 2025
Buna ziua

Da, se plateste CASS pentru dividende. Motivul e codul fiscal.

Nu este o dubla impozitare. CASS nu se plateste doar pentru un singur tip de venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua!!sunt singurul angajat la srl îl pe care îl dețin ... Idriceanu laurentiu Idriceanu laurentiu Bună ziua!!sunt singurul angajat la SRL îl pe care îl dețin și automat în fiecare lună plătesc dările inclusiv CAS ul iar după ce plătesc impozitul ... (vezi toată discuția)
Modificari legislative 2016 SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Buna ziua ! Va rog raspuns concret: - Ce cota de impozit pe dividende platim cu 01.01.2016 - 16% sau 5%? - Administratorul este pensionar, pensie peste 1000 ... (vezi toată discuția)
Impozit microintreprindere 2015 vs 2016 Sorin Sorin Sorin Sorin Buna seara, Incerc sa inteleg modul de impozitare pentru microintreprinderi insa sunt inca in ceata. Vreau sa imi spuneti cotele de impozitare pentru 2015 si ... (vezi toată discuția)