avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Restituire garantie dupa rezilierea contractului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Restituire garantie dupa rezilierea contractului de inchiriere

Am avut un contract de inchiriere a unui imobil cu o firma. Dupa 5 ani, chiriasul a cerut rezilierea contractului. La incheierea contractului am cerut si primit o suma reprezentand garantie. Mentionez ca in contract am specificat clar ca "chiriasul se obliga sa predea bunul inchiriat in aceeasi stare in care l-a primit" si "sa nu efectueze modificari ale spatiului fara acordul scris al proprietarului". Imobilul a fost predat in stare noua si perfecta pentru folosinta, conform procesului verbal de predare-primire semnat de ambele parti. La parasirea imobilului de catre chirias, am intocmit un proces-verbal de predare-primire in care am mentionat starea in care chiriasul mi-a predat imobilul dar acesta a refuzat sa-l semneze. Am constatat ca imobilul necesita multe reparatii pentru a fi adus intr-o stare corespunzatoare pentru folosire. Am facut reparatiile necesare, am platit facturile pe care fostul chirias a refuzat sa le plateasca, iar totalul costrilor au depasit cu mult suma garantiei initiale (800 euro). Fostul chirias imi trimite acum dupa 2 luni somatii si amenintari cu judecata pentru a-i restitui garantia integrala, spunand ca este vorba de o uzura normala. Mentionez ca toti peretii erau plini de cuie batute fara acordul meu si foarte afumati si tigarile erau stinse direct pe pereti exteriori ai casei (si altele....) incat toata casa,11 incaperi au trebuit refacute integral. Am considerat ca spatial a fost folosit fara nici o responsabilitate cu toate ca prin contract chiriasul a semnat ca se obliga "sa foloseasca bunul inchiriat ca un bun proprietar".
Va rog sa ma indrumati ce pot face in situatia aceasta si eventual ce sanse am daca sunt chemat in judecata. Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: gratiera22 , utilizator 19:47, 28 Noiembrie 2014
Va sfatuiesc sa nu restituiti garantia si, daca va va da in judecata, sa va faceti probe (martori, fotografii etc) pentru modul in care va fost predata casa la finele contractului de inchiriere! Eu cred ca aveti sanse sa castigati si sa nu fie nevoie sa restituiti suma respectiva!
Va multumesc pentru sfat ! Asa voi face !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neindeplinirea obligatiilor contractuale sau uzura normala? mariusstoican mariusstoican Acum 7 ani, am dat spre inchiriere un spatiu comercial cu destinatia de magazin alimentar. Pentru ca mai sunt 2 luni pana la expirarea contractului, am trimis ... (vezi toată discuția)
Garantie contract de inchiriere vioavram vioavram cum pot recupera garantia unui contract de inchiriere spatiu daca proprietarul refuza sa o dea inapoi pe motiv ca am distru spatiul si imi calculeaza 200 ron o ... (vezi toată discuția)
Litigii legate de un fost chirias. Cris73 Cris73 Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament liber la inchiriat si eu tind sa cred ca fosta chiriasa nu si-a onorat toate responsabilitatile, in mod special ... (vezi toată discuția)